Ana SayfaGüncelDink Cinayeti Davası: Savcı mütalaa için süre istedi

Dink Cinayeti Davası: Savcı mütalaa için süre istedi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti kapsamında yeniden görülmeye başlanan davada, savcılığın esas hakkındaki mütalaası hazır olmadığından dava 15 Aralık’a ertelendi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti kapsamında yeniden görülmeye başlanan davanın 111. celsesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Değerlendirme ve Analiz Merkez Amiri Hamza Celepoğlu tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, tutuksuz sanıklardan Dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Ecevit Emir, Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi Gazi Günay, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve Adem Sarıgöl de duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ve Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ise dilekçe vererek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada  savcılığın esas hakkındaki mütalaasının hazır olmadığından mahkeme heyeti bunun üzerine davayı 15 Aralık’a erteledi.

Mahkeme heyeti savcıya esas hakkındaki mütalaayı hazırlaması için önümüzdeki duruşmaya kadar süre verilmesine, celse arasında mütalaanın sunulması durumunda, duruşma günü beklenmeksizin esasa ilişkin beyanlarına hazırlanmaları için taraflara süre verilmesine karar verdi.

Heyet tutuklu sanıkların tahliye talepleri ile adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması taleplerinin ise sonra değerlendirecek.

Mahkeme heyeti bir öncekti celsede Dink Ailesi avukatları tarafından sunulan dosyanın genişletilmesi ve Hrant  Dink ile 2004 yılında  İstanbul Valiliği’nde yapılan görüşmeye  katılan MİT görevlilerini dinlenmesi taleplerini kabul etmemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP'li eski vekil Arslan Disiplin Kurulu’na sevk edildi
Sonraki Haber
Oyuncu Muhittin Korkmaz hayatını kaybetti