Ana SayfaGüncelChris Cornell’in doğum gününde Linkin Park’ın solisti Chester Bennington yaşamına son verdi

Chris Cornell’in doğum gününde Linkin Park’ın solisti Chester Bennington yaşamına son verdi

HABER MERKEZİ – Dünyaca ünlü müzik grubu Linkin Park’ın solisti Chester Bennington, yaşamına son veren yakın arkadaşı Soundgarden’ın eski solisti Chris Cornell’in doğum gününde intihar etti. Linkin Park, Bennington’ın ölümünün ardından ‘Talking to Myself’ isimli parçanın yeni klibini paylaştı.

Dünyaca ünlü Linkin Park grubunun solisti Chester Bennington, ABD’nin Los Angeles kentinde evinde ölü olarak bulundu.

Los Angeles adli tabip ofisinin intihar ettiğini belirttiği Bennington, yaşamına son veren Soundgarden’ın eski solisti Chris Cornell’in doğum günü olan 20 Temmuz’da hayatına son verdi.

Bennington, Soundgarden ve Audioslave gruplarının solisti olan yakın arkadaşı Chris Cornell’in intihar etmesinin ardından cenaze töreninde sahne almış, Twitter üzerinden şu mesajı paylaşmıştı:

Bilemeyeceğinden fazla şekilde bana ilham verdin. Saf ve benzersiz bir yeteneğin vardı. Sesin neşenin, acının, öfkenin, bağışlayıcılığın, sevginin ve kalp kırıklığının birleşimiydi. Umarım öteki hayatında huzur bulursun. Hayatnının parçası olmama izin verdiğin için teşekkür ederim.

Linkin Park’ın en son albümü olan ‘One More Light’ Mayıs ayında yayınlanmıştı. Grup, düzenleyeceği dünya turnesinin Amerika ayağına birkaç güne başlamayı planlıyordu.

Bennington’ın yer aldığı ‘Talking to Myself’ isimli parçaya yapılan yeni bir klip ise bu sabah paylaşıldı.

Chester Bennington hakkında

Chester Bennington 20 Mart 1976 tarihinde ABD’nin Phoenix şehrinde dünyaya geldi. Bir süre boyunca fast food dükkanında çalışan Bennington, gençlik yıllarında evinin çevresinde şarkı söyledi.

1993’te ilk müzik grubu olan Grey Daze’i kurdu.

41 yaşında hayatını kaybeden Bennington 1999 yılında Linkin Park grubuna dahil oldu, grup çıkış albümleri Hybrid Theory tanınırlık kazandı.

Albüm, Grammy ödüllerinde ‘En iyi rock albümü’ kategorisinde aday gösterildi.

Grubun çıkardığı ikinci albüm ‘Meteora’ ise 27 milyondan fazla satıldı, 2004 yılında Jay-Z ile Collision Course EP’si ortaklaşa çıkarıldı.

2009 yılında İstanbul’da da konser veren Grammy ödüllü ABD’li rock grubu Linkin Park’ın solisti, alternatif rock yapan Amerikalı Stone Temple Pilots grubuyla da 2013-2015 yılları arasında çalıştı.

Bennington, Crank ve Saw 3D filmlerinde de rol almıştı.


Karınca Dış Haberler
Previous post
İç çatışma sürerken: 'Fırat Kalkanı'ndaki ÖSO üyeleri İdlib'e 'kaydırıldı' iddiası
Next post
Kolombiya'da her dört günde bir topluluk lideri öldürülüyor