Ana SayfaGüncelBozdağ’dan Almanya’ya ‘güvence’: Kimseye giydiği şorttan dolayı soruşturma açılmıyor

Bozdağ’dan Almanya’ya ‘güvence’: Kimseye giydiği şorttan dolayı soruşturma açılmıyor

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya basınına verdiği söyleşide “Uzun zamandır Türkiye’de hiçkimse için güvenlik garantisinin olmadığını söylüyorum” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Bozdağ, “Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ dün Yozgat’ta katıldığı Bal Festivali’nde, Almanya basınına verdiği söyleşideki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun “Almanların yüzde 90’ı Türkiye’yi ziyaret etmek istemiyor. Tutuklanmaktan korkuyorlar, haklılar mı?” sorusu üzerine “Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantisinin olmadığını söylüyorum” dediğini hatırlattı.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmesine ilginç bir ifadeyle yanıt verdi.

Bozdağ şunları söyledi:

Yani Almanlar gelsin mi gelmesin mi? Şimdi ‘Türkiye’de kimse için güvenlik garantisi yok’ diyor. Soruyorum; ‘Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantisi yoktur’ cümlesi doğru mudur? Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor. Ama terör örgütlerinin propagandasını yaparsanız, o zaman terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur.