Ana SayfaGüncelBozdağ aileyi de sorumlu tuttu: Cenazeyi defnetmekten kendileri vazgeçti

Bozdağ aileyi de sorumlu tuttu: Cenazeyi defnetmekten kendileri vazgeçti

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, cenazenin mezardan çıkartılmasından aileyi sorumlu tuttu. Saldırı için “Kabul etmemiz, hoş görmemiz mümkün değil” diyen Bozdağ, saldırganları ’20-25 kişilik bir grup’ olarak tarif ettikten sonra, cenazenin mezarlıktan çıkarılmasının sadece bu ‘kendini bilmezlerin işi olmadığını’ ifade etti. Tanık anlatımlarının aksine polisin yaşananlara ‘hemen müdahale ettiğini’ söyleyen Bozdağ, ‘ailenin cenazeyi defnetmekten vazgeçtiğini’ savundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un 78 yaşında hayatını kaybeden annesini Hatun Tuğluk’un cenazesi Ankara Gölbaşı’ndaki İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defnedildiği bir sırada ırkçı bir grup cenaze törenine katılanlara saldırmıştı.


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı


Saldırı üzerine aile cenazeyi mezarlıktan çıkartarak memleketleri Dersim’e götürmek üzere Batıkent Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmüş ve ardından da Dersim’e yola çıkartılmıştı.

Yaşanan saldırıya ilişkin Ankara Valiliği’nin açıklamasının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan değerlendirmeler geldi.

Bozdağ, saldırıya ilişkin “Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil, çok çirkin. Medeniyet inancımızla bağdaşmayan saygısız, ölçüsüz davranış söz konusu. Geleneklerimize inançlarımıza uygun değil. Kabul etmemiz, hoş görmemiz mümkün değil” dedi.

Saldırganları “20-25 kişilik bir grup” olarak nitelendiren Bozdağ, cenazenin mezardan çıkartılmasından ise aileyi de sorumlu tuttu.

Tanık anlatımlarının ve HDP’li vekillerin açıklamalarının aksine polisin olaya “hemen müdahale ettiğini” savunan Bozdağ, “Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor” diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü, “Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur” ifadelerini kullandı.

Bozdağ ayrıca, soruşturma başlatıldığını belirterek “Bu hadiseyi kınıyorum, yapanları lanetliyorum. Bu olayı yapanlarla alakalı tatkikat başlatıldı. Yaptıkları işin hesabını verecekler” diye konuştu.

Tanıklar “Emniyet müdahale etmedi” diyor

Cenazeye saldırının ardından Gazete Karınca’ya konuşan HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, “Cenazenin defin işlemleri sona ermek üzere iken bir grup vandal gelerek ‘Buraya defnedemezsiniz’ diye bağırdı. Dakikalar ilerledikçe de grupta bulunanların sayısı artmaya başladı. Emniyet yaşananlara hiçbir şekilde müdahale etmedi, sayılarının hızla artmalarını izledi. Bizler görevlilere durumu ilettiğimizde ise bizlere ‘Siz provoke etmeyin’ cevabını verdiler” diyerek polisin tutumunu anlatmıştı.

Cenazede bulunan bir diğer HDP’li vekil Besime Konca ise, başlangıçta saldırganların iki ya da üç kişi olduğunu ancak polisin önlem almadığını ve ardından cenazeye saldırıldığını belirtmişti.


Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP’lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı


Hatun Ana


 

Previous post
İşte İstanbul'un gürültü haritası: İlk sırada Şişli var
Next post
Filipinler Başkanı Duterte’nin kız kardeşi: Ağabeyim şovenist ve kadın düşmanı