Ana SayfaGüncelMacron’un sözlerini ‘olumsuzluk’ olarak görmeyen Erdoğan’dan açıklama

Macron’un sözlerini ‘olumsuzluk’ olarak görmeyen Erdoğan’dan açıklama

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un kendisi hakkındaki sözleriyle ilgili değerlendirme yaptı. Macron’un sözlerini bir ‘oIumsuzluk’ olarak görmeyen Erdoğan, “Ne demek istediğini çözme noktasında değilim, sayın Macron’a sormak lazım” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Ben Erdoğan ile on günde bir görüşmek zorunda olan biriyim“ sözlerine değindi.

“Ne demek istediğini çözme noktasında değilim, sayın Macron’a sormak lazım” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Görüşme talebinde bulunduğuna göre reddetmek istemem. Dostları çoğaltmak, olumsuz nazarla bakanları azaltmak isterim. Ben o sözleri oIumsuzluk olarak değil, Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmenin onlar için artı değer olduğu noktasında değerlendiririm…

Erdoğan’ın korumalarına ABD’de dava

Erdoğan, ABD’de korumalarıyla ilgili açılan davaya dair ise “Dışişleri bakanlığımız ABD büyükelçisini çağırarak uyarıları yaptılar. Başlı başına skandaldır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamla şunları söyledi:

ABD’de adaletin nasıl çalıştığının skandal ifadesidir. BM Genel Kurulu’na gelen misafirleri ABD’nin güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. ABD güvenlik ekipleri bizleri koruma sorumluluğuınu yerine getirmiyorsa… Saldırıda bulunan bölücü terör ötgütü PKK’nın mennsuplarına karşı koruma görevlileri görevini yapmayacaklar mı?..

Oradaki savcılık makamının, Obama döneminden kalmadır, iddianame hazırlamış olması bizi bağlamaz. Bundan sonraki seyahatimize de gideceğiz ve sayın Trump’la da görüşeceğiz. Bakanlıklar gerekli görüşmeleri sürdürüyorlar, ama yaşananlar iyi gelişmeler değil. ABD, halen bir FETÖ çetesini koruyan, PKK’nın adeta koruma altında olduğu bir ülke konumuna düşmüştür. Ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum.


İddianame kabul edildi: Erdoğan’ın korumalarına ABD’de dava