Ana SayfaGüncelYavuz Anuk cinayeti: Haklarında müebbet istenen sanıklar tahliye edilmiş

Yavuz Anuk cinayeti: Haklarında müebbet istenen sanıklar tahliye edilmiş

HABER MERKEZİ – Rezidansta dövülerek öldürülen Yavuz Anuk cinayetiyle ilgili 6 sanığın müebbet hapsi istendi. Ancak medyaya silahlarla çekilmiş fotoğrafları da yansıyan tutuklu dört sanıktan üçünün soruşturma tamamlanmadan tahliye edildiği ortaya çıktı.

28 Ocak’ta tekstil işçisi Yavuz Anuk’un İstanbul Başakşehir’de bulunan bir rezidansın 22. katında linç edilerek öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

İddianamede, altı sanığın cinayetten müebbet hapsi istendi.

Milliyet’ten Türker Karapınar’ın haberine göre Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti ancak olay anında esrar kullandıkları anlaşılan, medyaya silahlarla çekilmiş fotoğrafları yansıyan tutuklu dört sanıktan üçünün soruşturma tamamlanmadan tahliye edildiği ortaya çıktı.

Tahliyelere itiraz

Öldürülen Anuk’un avukatı ise olay yerinde olan üç sanığın da haklarında müebbet hapis istenirken, tahliye edilmesine itiraz ederek, tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Anuk’un avukatı Erdem Canan tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, savcılığın iddianameyi hazırlayana kadar gizlilik kararının kalkmadığını, buna karşılık olay tarihi olan Ocak ayından sanıkların tahliye edildiği Haziran ayına kadar dosyaya giren tek evrakın ‘adli tıp raporu’ olduğu belirtildi. Dilekçede, şöyle denildi:

Sanıkların üzerine atılı suç, kasten öldürme suçudur. Suç isnadı CMK’nın 100. maddesindeki katalog suçlardanken, dosyada kuvvetli suç şüphesi halen devam ediyorken, deliller henüz tam olarak toplanmamışken, olay mahallinde tüm sanıkların DNA ve Swap örnekleri tespit edilmişken ve sanıkların hepsi olay yerinden birlikte kaçmışken tutuklama gerekçesinin artık kalmadığını iddia etmek ne hukuk ilkelerine ne de hakkaniyete uyar.

Ek ifade alınmadı

Dilekçede, tahliye edilen sanıklardan Recep Yılmaz’ın emniyet ifadesi hatırlatıldı. Yılmaz o ifadesinde şunları söylemişti:

Polisler bizim parmak izimizi alırken Evren G. yanımda duruyordu, kendisine ‘niye adamı öldürdün’ diye sordum, Evren de ‘bilmiyorum’ dedi, ‘neyle öldürdün’ dedim, Evren de ‘yumruk attım, kafam o kadar güzeldi ki öldürdükten sonra geçtim içeride yatıp uyudum, dışarıdan sesler gelince uyandım, kapıyı açtığımda polisleri gördüm’ dedi. Bu konuşma esnasında Yavuz D de yanımızdaydı, bu konuşmalara o da şahit oldu.

Avukat Canan, Yılmaz’ın bunları demesine karşın soruşturma sırasında bu durumun üstünde hiç durulmadığını ve savcılığın ek ifade bile almadığını kaydetti.

Öldürülen Yavuz Anuk’un avukatı Canan, delil olarak sanıkların sadece tırnak aralarından DNA örneklerinin çıkıp çıkmamasıyla ilgilenildiğini, pek çok aşamada tanıkların dinlenmesine gerek görülmediğini belirtti.

Canan, tüm sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Ne olmuştu?

Tekstil işçisi Yavuz Anuk, 28 Ocak Cumartesi günü İstanbul Başakşehir’de bulunan bir rezidansın 22. katında linç edilerek yaşamını yitirmişti.

Anuk’un cenazesini rezidansta güvenlik görevlisi olan kardeşi bulurken, Anuk’un yüzü gördüğü şiddet nedeniyle tanınmaz hale geldiği için kardeşi kendisini tanıyamamıştı.

Herhangi bir kurşun izi bulunmayan cenazede morluklar tespit edilmişti.

Bu cinayetle ilgili olarak polis Yavuz Değirmenci, Özkan Türker, Recep Yılmaz, ve Evren Gürsoy’u gözaltına alınmıştı.

Dört isim de ifadelerinde Yavuz Anuk’u tanımadıklarını iddia ederek, suçlamaları reddetmişti ancak çıkarıldıkları mahkemece “adam öldürme” suçundan ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilmişti.

Previous post
İzmir'de 17 yaşında bir çocuk, 'borcu nedeniyle bunalıma girip' intihar etti
Next post
'Çakmak gazı çektiği için öldü' denilmişti: 14 yaşındaki çocuğu polis öldürmüş