Ana SayfaGüncel🎬 | Yunan mitolojisinden karanlık bir geçiş: ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’

🎬 | Yunan mitolojisinden karanlık bir geçiş: ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’

HABER MERKEZİ – Cannes’dan bu yıl ‘En İyi Senaryo’ ödülüyle dönen ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’ vizyonda. Film, Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un ‘en karanlık filmi’ olarak niteleniyor.

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yazıp yönettiği “The Killing of a Sacred Deer” (Kutsal Geyiğin Ölümü) isimli filmi vizyona girdi.

Oyuncu kadrosunda Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic, Alicia Silverstone ve Bill Camp’ın yer aldığı film, başarılı bir cerrah ve babasının boşluğunu onunla doldurmaya çabalayan bir ergen etrafında dönüyor.

Filmdeki karakterler, Yunan kralı Agamennon’un trajedisinden besleniyor.*

Tuhaf ikili, aileleriyle tanıştığında işler daha da tuhaflaşıyor ve muzip bir tür Alacakaranlık Kuşağı hikâyesi ortaya çıkıyor.

Yunan yönetmenin son filmi ‘Kutsal Geyiğin Ölümü’, aileye, suçluluk duygusuna ve sınıfa ayna tutuyor.

Filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

* İphigenia, Kral Agamemnon ile Kraliçe Klytaimestra’nın kızıdır. Agamemnon av sırasında Tanrıça Artemis’in kutsal geyiklerinden birini öldürür. Bunun üzerine Artemis rüzgarları keser ve Truva Savaşı için giden filoları engeller. Artemis tek bir şartla rüzgarların yeniden esmesine izin verir. Kızını Artemis adına kurban edecektir. En başta buna yanaşmayan Agamemnon daha sonra ülkenin çıkarları için kabul eder. Kızını kurban etmek için bir sunağın üzerine koyar ve bıçağı boğazına yaklaştırır; ama ona acıyan Artemis kızı havaya kaldırır ve onun yerine bir geyik koyar.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Taziyede 'barış' konuşuldu: 7 vekile 'cenaze soruşturması' sürerken HDP'li Önder'den aileye ziyaret
Sonraki Haber
'Suriye'de Kürtler denge unsuru, onlara savaş açılırsa Suriye parçalanır'