Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın duruşmaya getirilmeme gerekçesi: ‘Diyarbakır’ın siyasal yapısı’

Demirtaş’ın duruşmaya getirilmeme gerekçesi: ‘Diyarbakır’ın siyasal yapısı’

HABER MERKEZİ – Daha önce tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın mahkemeye getirilmesi yönünde karar veren, ardından kararını kaldırarak davanın nakli için Adalet Bakanlığı’na başvuran mahkeme, “Bulunduğu konum” ve “Diyarbakır’ın sosyal, kültürel ve siyasal yapısı”nı gerekçe göstererek, duruşmaya getirilmesini reddetti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5’inci duruşması görüldü.

Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Demirtaş katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Hakim, davanın “güvenlik” gerekçesiyle başka bir kente nakledilmesine ilişkin ara kararını okuyarak, dava dosyasının Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği için davanın esası hakkında beyan almayacağını söyledi.

Duruşmada söz alan Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, mahkemenin davanın nakledilmesi konusundaki ara kararını kabul etmediklerini söyledi.

Avukat Karaman, müvekkili Demirtaş’ın mahkemeye gelerek savunma yapması için yeniden bir ara karar kurulmasını talep etti.

Hakimin gerekçesi: ‘Diyarbakır’ın siyasal yapısı’

Avukat savunmalarının ardından ara kararını açıklayan hakim, davanın nakli için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılan müzekkereye cevabın beklenmesine karar verdi.

MA’nın haberine göre hakim, avukatların talebini ise şu gerekçe ile reddetti:

Diyarbakır ilinin sosyal, kültürel ve siyasal yapısı, sanığın bulunduğu konum dikkate alınarak, halen başka bir suçtan tutuklu olarak Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan sanığın Diyarbakır ilinde hazır edilmesi ve bu şekilde savunmasına başvurulmasının kamu güvenliği açısından tehlike olabileceği dikkate alınarak bu husustaki talebin bu aşama reddine.

Duruşma ise 2018’in Nisan ayına ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
8 aydır tutukluydu: Gazeteci Selman Keleş tahliye edildi
Sonraki Haber
Tuzhurmatu’da bombalı saldırı: En az 20 kişi hayatını kaybetti