Ana SayfaGüncel‘İyi ki böyle bir şey yapmışız’ diyen Akdağ’dan KHK yorumu

‘İyi ki böyle bir şey yapmışız’ diyen Akdağ’dan KHK yorumu

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ son çıkan KHK’nin tartışmalı maddelerine gelen eleştirilere ilişkin konuştu. Akdağ, “Benim içim çok rahat. İyi ki böyle bir şey yapmışız diyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, OHAL kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile “15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlere müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğunun” kaldırılmasına dönük düzenlemeye gelen eleştirilere ilişkin konuştu.

Akdağ konuşmasında ”Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır” sözlerinden dolayı CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan’ı hedef aldı.

Akdağ, “Çirkin ve ahlaki yaklaşımdan uzak açıklamalarını görünce yaptığımız işin kıymeti ortaya çıkıyor ve iyi ki böyle bir şey yapmışız diyoruz” dedi.

Akdağ şunları söyledi:

Şimdi bu ahlaksız adamın, milletvekili kılıklı bu adamın söylediklerine nasıl tahammül edeceğiz. Bunlar yarın Allah korusun şehidi mezarda bile rahatsız ederler. İfadeler apaçık ortada. Dolayısıyla yapılan iş doğru iştir. Benim içim çok rahat.

Bu düzenleme 15 ve 16 Temmuz’la alakalı. Ayrıca sonuçta mahkeme karar verecek. Diyelim ki ileride herhangi bir kişi ile ilgili böyle bir mahkeme açıldı. Mahkeme bakacak o kişinin davranışı 15-16 Temmuz’da tamamen darbeyi bastırmaya dönük bir davranış mıydı, yoksa başka bir şey miydi? Hakimler, savcılar bunun için var. Bunda tereddüt edecek bir şey yok. Sadece ana muhalefet partisinin hırçınlığını, bu milletvekilinin şahsında terbiyesizliğini görmüş olduk. Bu kişiyi parti disiplinine sevk edip çıkıp özür dilese, yaptıklarını onaylamıyoruz derlerse bunu anlarız. Bugüne kadar sustu, sanki yaptıkları doğru bir şeymiş gibi bir tavır var.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık kliniğinde cinsiyetçi uygulama: Sünnet olan çocuklara ‘erkek tescil belgesi’
Sonraki Haber
Kız çocukların başları örtülmüştü: ‘Kapanma partisi’ne soruşturma açıldı, okul haberdar olmadığını iddia etti