Ana SayfaGüncelFehim Taştekin ÖSO’yu yazdı: TSK kimlerle yürüyor?

Fehim Taştekin ÖSO’yu yazdı: TSK kimlerle yürüyor?

HABER MERKEZİ – Fehim Taştekin, Türkiye’nin Suriye’de birlikte hareket ettiği, son olarak Afrin’e operasyonda da TSK’nin yanında yer alan ÖSO’yu yazdı. ÖSO gruplarının geçmişte El Kaide ile aynı cephelerde yer almış olduğunu belirterek, bunların zamanında birbirleriyle çatıştığına dikkat çekti ve bu nedenleri de şöyle sıraladı: “Çatışma nedeni yolsuzluk, hırsızlık, istismar suçlamalarıydı. Özünde ise rant kavgası ve rekabet var.”

Gazeteci yazar Fehim Taştekin, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonda birlikte hareket ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriye’nin gerçek sahipleri” dediği ‘Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) yazdı.

Erdoğan’ın çıkışlarını hatırlatan Taştekin, “Zeytin Dalı Harekâtı ile birlikte bu gruplara laf etmek neredeyse vatan hainliğine eşdeğer hale geldi!” derken, “TSK’nin kimlerle birlikte yürüdüğünü bilmekten, bunları açık açık konuşmaktan ve bunların ülkeye ne getireceğini tartışmaktan bizi alıkoyan nedir?” diye sordu.

Taştekin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı koordinasyonu ile ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan ya da destek olan örgütleri ise şöyle sıraladı:

“Cephet el Şamiyye, Feylak el Şam, Ahrar el Şam, Hamza Bölüğü, Ceyş el Nasır, Nureddin Zenki Tugayları, Sukur el Cebel, Semerkand Tugayı, Muntasır Billah Tugayı, Sultan Murat Tümeni, Fatih Sultan Mehmet Tugayı vs.”

Gazete Duvar’daki “Erdoğan’ın kefil olduğu ‘Milli Ordu’ başlıklı yazısında bu örgütlerin geçmiş ve şimdisini tek tek anlatan Taştekin, şöyle devam etti:

“Geçmişte El Kaide (Nusra Cephesi) ile aynı cephelerde yer almış olan bu gruplar, Fırat Kalkanı’nın kontrol ettiği alanlarda da birbiriyle çok da müttefik olamadı. Bu gruplar sıklıkla birbiriyle çatıştı. Çatışma nedeni yolsuzluk, hırsızlık, istismar suçlamalarıydı. Özünde ise rant kavgası ve rekabet var.

“Bu grupların birçoğunun sicili etnik ve mezhebi temizlik, sivil katliamı, işkence, infaz, adam kaçırma, hırsızlık, yağma, kötü muamele ve istismar suçlarıyla dolu. Alevi düşmanlığı hepsinde ortak. PYD-YPG karşıtlığıyla nükseden Kürt düşmanlığı da yaygın. Hıristiyanlar da bu grupların elinden az çekmedi. En son Eli Kino’nun Ezidileri geçen yaz mezhepçi düşmanlığın kurbanı oldu.

“Suriye krizi boyunca hükümetiyle, askeriyle, istihbaratıyla, bürokrasisiyle ve sivil unsurlarıyla Türkiye bu örgütlerin kurulması, eğitilmesi ve donatılmasında rol aldı. Dün Suriye’de rejimi değiştirme adına desteklenen bu örgütler bugün PYD-YPG’ye karşı savaşta öne sürülen kara unsurları olarak meşrulaştırılıyor, hatta halk nezdinde kahramanlaştırılıyor.

“Bu, sadece Suriye’ye yapılmış bir kötülük olarak kalmayacak, Türkiye’yi de uzun süre uğraştıracak, yoracak, hatta vuracak bir bumerang olarak tarihe geçecektir. Şimdi bunu görmek ve söylemek neden ihanet olsun!”




Önceki Haber
Kadıköy'de bir kız çocuğuna saldırıp serbest kalmıştı: Yeniden gözaltına alınan saldırgan tutuklandı
Sonraki Haber
Grammy Ödülleri sahiplerini buldu