Ana SayfaGüncelTSK’nin sınır ötesi operasyonlarında iki asker daha yaşamını yitirdi

TSK’nin sınır ötesi operasyonlarında iki asker daha yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – TSK’nin sınır ötesinde sürdürdüğü askeri operasyonlarda iki askerin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak Kürdistan Bölgesi’nde yer alan Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil’e dönük askeri operasyonları sürüyor.

“Pençe-Şimşek” ve “Pençe-Yıldırım” adı verilen operasyonlar sırasında yaralanan iki askerin daha yaşamını yitirdiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, 28 Nisan’da ‘güdümlü tanksavar silahı ile yapılan saldırıda’ yaralanan bir asker ile 30 Nisan’da ‘helikopterden iniş esnasında düşerek’ yaralanan bir askerin kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybettikleri belirtildi.

MSB’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise hayatını kaybeden askerlerin isimlerinin Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Toprak ve Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı olduğu bilgisi aktarıldı.

Son ölümlerle birlikte TSK’nin sınır ötesinde sürdürdüğü askeri operasyonlarda yaşamını yitiren asker sayısı altıya yükseldi.

ABD Başkanı Joe Biden ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan’da gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonrası başlatılan operasyonlarda daha önce dört askerin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

  HDP'li Özsoy: Türkiye’nin amacı Irak Kürdistan Bölgesi’ne adım adım yerleşme



Önceki Haber
Erdoğan: En kötü ihtimalle Türkiye'deyim
Sonraki Haber
Osman Kavala tahliye edilmedi: Bir hakim şerh koydu