Ana SayfaGüncelWashington Post: Erdoğan Afrin’e operasyonu kendisine oy olarak geri döndürmenin hesabında

Washington Post: Erdoğan Afrin’e operasyonu kendisine oy olarak geri döndürmenin hesabında

HABER MERKEZİ – The Washington Post’un Ortadoğu muhabiri Erin Cunningham, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu “halkta oluşan korkuyu seçimlerde kendisine oy olarak geri döndürmenin hesabı” olarak gördüğünü söyledi.

ABD’de yayımlanan The Washington Post gazetesinin Ortadoğu muhabiri Erin Cunningham, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Analistlerin konuya ilişkin görüşlerine dayandırdığı yazısında Cunningham, Afrin harekatının içeride “ciddi bir Amerika düşmanlığına” neden olduğunu belirterek, iki müttefik NATO üyesi ülkenin ilişkilerinin “en kötü dönemini yaşadığı” değerlendirmesinde bulundu.

Cunningham yazısında “harekat ile birlikte ulusalcı söylemin arttığını, bunun da önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Erdoğan’ın elini güçlendirdiğini” değerlendirmesinde bulundu.

Artı Gerçek’te yar alan habere göre Cunningham yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin harekatı ile halkta oluşan korkuyu seçimlerde kendisine oy olarak geri döndürmenin hesabını yaptığını” değerlendirmesinde bulundu.

Yaygın medyanın operasyona manşetlerle destek verdiğini belirten Cunningham, muhalefettin bile bu rüzgâra kapıldığını, operasyona karşı tepki gösterenlerin ise tutuklandığını belirtti.

Mınbiç’e doğru operasyonu genişleteceğini belirten Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Cunningham, bununla Türk askerilerinin direkt olarak Amerikan güçleriyle karşı karşıya gelecekleri değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Previous post
‘Protestoculara nasıl seslenmek istersiniz?’ sorusuna Erdoğan’ın yanıtı: Afrin’deki gibi
Next post
Bahçeli’ye göre TSK ve ÖSO işbirliği ‘elzem’