Ana SayfaGüncelBahçeli’ye göre TSK ve ÖSO işbirliği ‘elzem’

Bahçeli’ye göre TSK ve ÖSO işbirliği ‘elzem’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu hakkında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, TSK ve ÖSO’nun işbirliğini “elzem” olarak nitelendirdi. Operasyonun “çok yerinde” olduğunu belirten Bahçeli, harekatın Minbiç’i de kapsaması gerektiğini savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin’de düzenlenen bir toplu açılış töreninde konuştu.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı” adı altındaki operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, operasyonun “çok yerinde” olduğunu söyledi ve Minbiç’i de kapsaması gerektiğini savundu.

Bahçeli, “Zeytin Dalı Harekatı, kanlı hesaplara karşı milli ve stratejik bir harekettir. Bundan geri dönüş yoktur, olamayacaktır. Ok yaydan çıkmıştır. Felaket senaryoları güdenlere karşı kahraman Mehmetçiğimiz bir kez daha sefere çıkmıştır. Zafer bizimdir, hedefse Kızılelma’dır” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) işbirliğini “elzem” olarak nitelendiren Bahçeli bu konuda ise şu ifadeleri kullandı:

ÖSO’nun içinde birçok Türkmen kardeşimiz de bulunmaktadır. ÖSO ile TSK arasındaki işbirliği elzemdir. ÖSO, topraklarını koruma çabasındadır, ÖSO Suriyelilerin zulüm karşısında oluşturdukları vatan savunmasının bayrağını taşımaktadır.

 

 

Previous post
Washington Post: Erdoğan Afrin'e operasyonu kendisine oy olarak geri döndürmenin hesabında
Next post
İltica talebi reddedilmişti: 20 gündür havalimanında tutulan gazeteci Emeç’ten çağrı