Ana SayfaGüncelErdoğan: 7 Haziran’da kısa bir belirsizlik yaşandı, bunun faturasını da herkes gördü

Erdoğan: 7 Haziran’da kısa bir belirsizlik yaşandı, bunun faturasını da herkes gördü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye tepki göstererek “Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekilini, partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden zorla parti değiştirenlere bakmalıdır” dedi. Erdoğan ayrıca, 7 Haziran seçimlerinde “kısa bir belirsizlik” yaşandığını ifade etti ve ‘bunun faturasının görüldüğünü’ söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 CHP’li milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesine tepki gösterdi, “Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekilini, partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden zorla parti değiştirenlere bakmalıdır” dedi.

Partisinin genel merkezinde AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “AKP’nin kendi teşkilatının ve milletin tercihlerine saygıya dayalı siyaset tarzının yanından bile geçemeyecek olanların, ülkenin yönetimine gelmesi halinde neler yapabileceklerini düşünmek bile istemediklerini” söyledi.

Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde yaşananları hatırlatarak şöyle konuştu:

“İşte milletimiz bu durumu gördüğü için ülkeyi yönetme emanetini 15 yılı aşkın süredir AK Parti’den başka kimseye vermiyor. Sadece 7 Haziran seçimlerinde kısa bir belirsizlik yaşandı. Bunun faturasının ağırlığını da hep birlikte gördük. Henüz hükümeti kurmayı bile becerememiş olanların, ülkenin siyasi sosyal dinamiklerine nasıl sinsice saldırdıklarını hep beraber takip ettik. Yaklaşık 4 ay sonra milletimiz bu haramzadelere dersini vermiştir.”

Kılıçdaroğlu’na adaylık çağrısı

“Şunu unutmayın, muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur” diyen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı adaylığı çağrısını yineleyerek şöyle konuştu:

“Ana muhalefetin başındaki zat kendine göre Cumhurbaşkanı yanımı yapıyor. Sen bu tanıma en iyi uyan insansın. Sen bu tanımın ya kendisisin yumuşaksın ekonomiyi çok iyi biliyorsun gel aday ol. Hala arayıştasın. Bulamazsın çünkü senden daha iyisi yok. Sende her numara var. Sabah başkasın akşam başkasın. Çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır. Bunların ne projeleri ne vizyonları var.”


24 Haziran’a doğru: Seçimlere 58 gün kaldı