Ana SayfaGüncelGünlük kiralık evlere ‘aile sayısı’ kısıtlaması: “Kafana göre kiralayamayacaksın”

Günlük kiralık evlere ‘aile sayısı’ kısıtlaması: “Kafana göre kiralayamayacaksın”

HABER MERKEZİ – Günlük kiralık evlere ‘aile sayısı’ kısıtlaması getirecek bir düzenleme üzerinde çalışıldığını bildiren Gümrük Bakanı Tüfenkci, “Kafana göre kiralayamayacaksın. Yüzde 50’nin üzerinde aile oturuyorsa bunun günlük kiralamaya uygun olmadığı söylenecek” diye konuştu.

Binalardaki dairelerin yarısından fazlasında ‘ailelerin’ oturması durumunda günlük kiralamanın yasaklanacağına ilişkin yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığı açıklandı.

Hürriyet’ten Turan Yılmaz’ın haberine göre gazetecilere konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, “Kafana göre kiralayamayacaksın. Yüzde 50’nin üzerinde aile oturuyorsa bunun günlük kiralamaya uygun olmadığı söylenecek” dedi.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

“Diyelim ki 10 dairelik bir apartmanda 5-6 dairede aile oturuyor, 2 dairenin 6 tane odasına ayrı ayrı kiralama yöntemini doğru bulmuyoruz. Apartlar gibi bu işe uygun daireler, binalar olacak. Örneğin yüzde 50’nin üzerinde aile oturuyorsa bunun günlük kiralamaya uygun olmadığı söylenecek. Çünkü başka türlü yasaklamak lazım. O da olmaz. Senin de alırken veya satarken ona göre düşünmen lazım. Ona göre fiyatlandırma, talep olacak. Bu tartışılıyor. Henüz nihai kararımızı vermedik. 

Konuştuğumuz çevrilen binalar. Onun için belirli şartlar koyup çoğunluk arayacağız. Zaten günlük kiralanan yeri sıfırdan almışsan bilerek almışsındır. Sonradan çevirme durumunda belirli bir çoğunluk arayacağız. Kafana göre kiralayamayacaksın. Sen ‘Ben evimi günlük kiralıyorum’ diyemeyeceksin. Çoğunluğu toplayamazsan kafana göre ‘Ben dairemi günlük kiraladım’ diyemeyeceksin. Bunun için belirli bir çoğunluk aranmasının istiyoruz. Bunun oranına karar vermedik. Şu an bu konuda bir düzenleme yok, İsteyen kiraya verebiliyor. Bir boşluk var.”

Previous post
Ahmet Türk: Dünyanın neresinde bir Kürt varsa susturmak, sindirmek istiyorlar
Next post
HDP'li Önder: Öcalan'ın anlatacaklarından tedirginler