Ana SayfaGüncelİnce’den Erdoğan’a ‘gariban’ yanıtı: Gurur duyuyorum

İnce’den Erdoğan’a ‘gariban’ yanıtı: Gurur duyuyorum

HABER MERKEZİ – CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisi için “gariban” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gariban olmak şaibeli para sahibi olmaktan iyidir” sözleriyle yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharem İnce, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret öncesi konuşan İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında kendisi hakkında kullandığı ifadelere yanıt verdi.

Muharrem İnce, Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı ‘gariban’ kelimesine dair şöyle konuştu:

“AKP Genel Başkanı ne demişti? Gariban… Sayın genel başkanımıza da bir laf etmişti. Değerli arkadaşlar Türkiye yanıyor. Dolar olmuş 4.3, bezin olmuş 6 lira, mazot olmuş 5,5 lira. Türkiye bu halde iken bana ‘gariban’ diyor, yok genel başkana ‘kukla’ diyor, ‘karikatür’ diyor. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Bak hemşerim orada burada böyle laflar etme. Gel memleketin sorunlarına çare olalım. Gariban olmak şaibeli olmaktan iyidir. Gariban olmak şaibeli para sahibi olmaktan iyidir.”

‘Gurur duyuyorum’

İnce ayrıca, “Bana gariban demesini aşağılayıcı bir şey olarak görmüyorum gurur verici bir şey olarak görüyorum. Tüm garibanların yerinde hissediyorum kendimi. Ama o kendini nerede hissediyor bilemem” dedi.

Erdoğan ne demişti?

AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, İnce’nin adaylığına ilişkin yaptığı yorumda şunları söyemişti:

“Seçim kampanyasında CHP’nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız, onu bilemiyoruz. Ortada bir aslı bir de kuklası var. Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı. Haklarını vermek lazım. Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar. Sürekli bize meydan okuyan, hadi bakalım dediğimizde köşe bucak kaçan bu yalancı pehlivan hiçbir işe yaramasa da milletimizi eğlendiriyor. Bu karikatür tip ve adayının maceralarını seçime kadar izlemeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz 16 yıl boyunca hayıflanmam, şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımıdandır.”

Previous post
Afrin paylaşımları nedeniyle tutuklanmışlardı: Gazeteci Karakaş ve 8 kişiye tahliye
Next post
Kadınlar cinselliği tartışacak: Feminist Forum 11 Mayıs'ta başlıyor