Ana SayfaDünyaLe Point dergisinin ‘Diktatör’ kapağına Macron’dan destek

Le Point dergisinin ‘Diktatör’ kapağına Macron’dan destek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘Diktatör’ başlığı ile kapağına taşıyan Fransa’da yayın yapan Le Point dergisi, ülkedeki AKP ve Erdoğan yanlıları tarafından korkutulmaya çalışıldıklarını açıkladı. Dergiye destek veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise “Basın özgürlüğüne paha biçilemez: Onsuzluk diktatörlüktür” dedi.

Fransa’da yayın yapan Le Point dergisi son sayısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Diktatör’ başlığıyla kapağına taşıdı.

Dergi yaptığı açıklamada bazı posterlerinin gazete bayilerinden indirildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bir haftadır sosyal medya üzerinden süren taciz, hakaret, korkutma ve anti-semit iftiralar sonrası AKP taraftarları, ifade özgürlüğünün sembollerine ve basın çeşitliliğine saldırmaya başladı.” 

Derginin son sayısında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar dönemine ilişkin bir araştırma yazısı ve “Erdoğan yeni Hitler mi?” başlıklı bir makale bulunuyor.

Macron: Basın özgürlüğüne paha biçilemez

Derginin baskıya uğradığını açıklaması sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

BBC Türkçe’nin haberine göre basın özgürlüğünün önemine dikkat çeken Macron, “Le Point dergisinin Fransa ve başka yerlerdeki afişlerinin, özgürlük düşmanlarını rahatsız ettiği gerekçesiyle bayilerden sökülmesi kesinlikle kabul edilemez. Basın özgürlüğüne paha biçilemez: Onsuzluk diktatörlüktür” ifadesini kullandı.

Kalın’dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da derginin yayımlanması sonrası 24 Mayıs’ta, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezen zırhlı aracın görüntüleri ortaya çıktı
Sonraki Haber
HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu’ndan 'Gezi' mesajı