Ana SayfaGüncelErmeni Kilisesi’ne ırkçı saldırıda bulunan saldırgan hakkında ‘ruh sağlığı bozuk’ raporu

Ermeni Kilisesi’ne ırkçı saldırıda bulunan saldırgan hakkında ‘ruh sağlığı bozuk’ raporu

HABER MERKEZİ – Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’ne ırkçı saldırıda bulunduktan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Serdar Kaban hakkında 1 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kaban hakkında ‘bipolar bozukluk’ raporu verildiği belirtildi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin önüne çöp döküp duvarına “Bu vatan bizim” yazdıktan sonra gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan saldırgan Serdar Kaban hakkında dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde yaptıkları incelemeler sonucu saldırıyı Serdar Kaban’ın gerçekleştirdiğinin belirlendiği kaydedildi.

Kaban’ın cezai ehliyeti hususunda şüphe duyulması üzerine Bakırköy Prof. Dr. Mahzar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildiği belirtildi.

İddianamede buradan gelen rapora göre Kaban’ın, “bipolar bozukluk psikotik özellikli manik hecme” isimli psikiyatrik hastalığın etkisinde olduğu, işlediği iddia edilen suça yönelik ceza sorumluluğunun olmadığı, bu nedenle de hakkında tedavi ve koruma amaçlı ‘akıl hastalarına’ özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanmasının uygun olduğu yönünde görüş bildirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda Kaban hakkında “ibadethanelere zarar verme” suçundan 4 aydan 1 yıl 4 aya kadar hapis ceza talep edildi.

Ayrıca iddianamede, Kaban hakkında TCK’de yer alan ‘akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanması’ da istendi.

İddianame gönderildiği 62. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kaban’ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Ne olmuştu?

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi’ne ırkçı saldırı gerçekleştirilmişti.

Kilise’nin kapısının önüne çöp konteyneri dökülürken, duvarına ise “Erzurumlu” ve “Bu vatan bizim” yazılmıştı.

Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bu ırkçı saldırıyı kınıyoruz; alanın temizliği sabah saatlerinde ekiplerimizce yapıldı” denilmişti.

Ardından Serdar Kaban gözaltına alınmış ve savcılıktaki ifadesinde kilisenin ön tarafına bir gün önce Atatürk posteri astığını belirterek, “Ertesi gün posterin yerinden indirildiğini görünce sinirlendim. 30 Nisan 2018 tarihinde de hatırlamadığım bir saatte kilisenin duvarına bahsi geçen yazıları yazdım, çevreden topladığım çöpleri de kapısına döktüm” demişti.

Kaban, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Previous post
YPG'den Minbiç açıklaması
Next post
Ve yaşam devam ediyor* – Kenan Tekeş