Ana SayfaGüncelPolis müdahale etmedi: Bolu’da Erdoğan lehine sloganlarla HDP’ye saldırı

Polis müdahale etmedi: Bolu’da Erdoğan lehine sloganlarla HDP’ye saldırı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde HDP ve Demirtaş’ı açıktan hedef alırken, dün gece Bolu’da seçim çalışmaları kapsamında parti il binasına bayrak asmak isteyen HDP yöneticilerine bir grup saldırdı. Saldırı nedeniyle partililer içerde mahsur kalırken, partinin bayrakları yakıldı. Polisin müdahale etmediği saldırganların iktidar ve cumhurbaşkanı lehine sloganlar attığı bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bolu İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında il binası önüne bayrak asmak istedi.

Partililerin bayrak asmasına izin vermeyen Bolu Güvenlik Şube Müdürü, “Buraya bayrak asarsanız sizi gözaltına alırım. Yaşanacaklardan da ben sorumlu değilim” dedi.

Polisin bu sözlerinin ardından toplanan, aralarında MHP Bolu 1’inci sıra milletvekili adayı Adem Evcil ve Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgün’ün de bulunduğu yaklaşık yüz kişi, HDP bayraklarını yaktı. Saldırgan grup il ve ilçe yöneticilerinin parti binasından çıkmasına da izin vermedi.

Polisin müdahale etmediği bölgede gerginlik uzun süre devam etti.

Bolu İl Örgütü saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganların iktidar ile AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak parti bayraklarını yaktığını duyurdu.

HDP ve Demirtaş Erdoğan’ın hedefinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ve partinin hapisteki adayı Selahattin Demirtaş’ı son günlerde yaptığı açıklamalarla hedef alıyor.

Son olarak Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Kürt sorunu diye bir şey yoktur” diyen Erdoğan, Sur’un yıkımından partiyi sorumlu tutmuştu.

6-8 Ekim Kobani protestolarından ve o sırada yaşanan ölümlerden de Demirtaş’ı sorumlu tutan Erdoğan, “Bunun bedelini er veya geç ödeyecektir” demişti.

Previous post
Diyarbakır’da camiye yıldırım düştü: Bir minare yıkıldı
Next post
Guatemala'da yanardağ patlaması: 69 kişi hayatını kaybetti