Ana SayfaGüncelFertleri öldürülen ve yerinden edilen Şenyaşar ailesine ziyaret: “Yanınızdayız”

Fertleri öldürülen ve yerinden edilen Şenyaşar ailesine ziyaret: “Yanınızdayız”

HABER MERKEZİ –  Aralarında HDP’li vekillerin de bulunduğu heyet, Suruç’ta üç ferdi öldürülen Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Katillerin cezalandırılması talebini yineleyen aile, artık yalnız bırakılmamaları talebini dile getirirken, heyet ise “Bu vahşettin hesabı sorulana kadar mücadele edeceğiz” sözü verdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Barış Anneleri’nden oluşan heyet, 14 Haziran tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından üç ferdi öldürülen Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Aile, yaşanan ölümlerin ardından tehditler nedeniyle yaşadıkları Suruç’u terk etmek zorunda kalmıştı.

Heyetin ziyareti sırasında eşi ve oğulları öldürülen Emine Şenyaşar bir kez daha Yıldız ailesinin Suruç’ta ‘kirli işler yaptığına’ vurgu yaparak, olayın öncesini anlattı.

Yaşanan olayların ardından da Yıldız ailesinin kendilerini rahat bırakmadığını dile getiren anne Şenyaşar, “Yıldız ailesinden tehditler aldık. Onları şikayet ettik ama polis bize baskı uygulamaya devam etti” diye konuştu.

Eşinin ve çocuklarının katillerinin yargılanmasını isteyen anne Şenyaşar, “Bunlar cezalandırılırsa küçük de olsa yüreğimize su serpecek” dedi.

Tutuklanan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını da isteyen anne, tepkisini şöyle ifade etti:

“Ben Fadıl’ımı istiyorum, neden tutukladılar? Onlardan kimseyi neden tutuklamadılar? Eğer ki oğlumu bırakmazlarsa gerekirse Suruç meydanında çocuklarım ile birlikte kendimizi yakacağız.”

Ayrıca anne Şenyaşar heyetin ziyareti esnasında, HDP’lilerin artık kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

Heyetten “yanınızdayız” vurgusu

Ardından kısa bir konuşma yapan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, ailenin acılarının kendi acıları olduğunu dile getirdi.

‘Her anlamda ailenin yanında olacaklarını’ ifade eden Öztürk, bu meseleyi her alanda dile getireceklerini ve yaşananların takipçisi olacaklarını söyledi.

Öztürk, “Biz de sizin birer evladınızız. Bizi böyle kabul edin. Biz bütün kurumlarımız ile sizin yanınızdayız. Bu vahşetin hesabı sorulana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Heyet, yaptıkları görüşmenin ardından yaşamını yitiren Şenyaşarlar için verilecek mevlide katılmak üzere Suruç’a hareket etti.

Previous post
İsrail, Suriye'ye ait savaş uçağını düşürdü
Next post
Japonya'da aşırı sıcaklar nedeniyle en az 77 kişi hayatını kaybetti