Ana SayfaDünyaİran’a çağrı: ‘Panahi’ye verilen idam cezası durdurulsun, adil yargılansın’

İran’a çağrı: ‘Panahi’ye verilen idam cezası durdurulsun, adil yargılansın’

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, İran’da tutuklu bulunan Kürt siyasi aktivist Ramin Panahi ile ilgili idam kararının durdurulması ve adil yargılama sürecinin başlatılması için çağrıda bulundu.

İran’da 23 Haziran 2017 tarihinde yaralı olarak yakalanan 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin mahkeme kararı ile idam edilmesine karar verilmiş, tepkiler üzerine idam kararının geçici olarak durdurulduğu açıklanmıştı.

İran Af Örgütü de “Kamuoyu baskısı ve savunuculuk gayreti sayesinde Ramin Hossein Panahi artık şimdilik idam riski altında bulunmuyor! Lütfen idam kararının ve hükmünün bozulması için harekete geçmeye ve İranlı otoritelere çağrıda bulunmaya devam edin” çağrısında bulunmuştu. Ancak Panahi’nin hala her an idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Konuya ilişkin İran rejimine bir çağrı da Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Panahi’ye verilen idam cezasının derhal durdurulması için çağrıda bulunarak, evrensel hukuk standartlarına uygun adil bir yargılanma sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Konuya ilişkin İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard’a bir mektup ileten HDP eş genel başkanları, bir yılı dolduran tutuklu yargılanma sürecinin uluslararası hukukun temel ilkelerinden uzak yürütüldüğünü vurgulayarak, İran’ın Panahi konusunda yapılan çağrılara kayıtsız kalmaması gerektiğini bildirdi.

Previous post
Ekmeğe zam geliyor
Next post
Alkollü içeceklerde ÖTV’ye yüzde 15,5 zam