Ana SayfaGüncelRahip Brunson’ın ev hapsinin kaldırılması için başvuru

Rahip Brunson’ın ev hapsinin kaldırılması için başvuru

HABER MERKEZİ – ABD’li rahip Brunson’ın, ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için başvuruda bulunuldu.

İzmir’de hem darbe girişimiyle bağlantılı hem de PKK ile ilgili iddialar gerekçe gösterilerek tutuklanan Diriliş Kilisesi’nin rahibi Andrew Craig Brunson hakkında 25 Temmuz’da verilen ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararına yapılan itiraz üst mahkemeye taşındı.

Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt, önceki itiraz talebinin reddedilmesi üzerine yapılan başvuruda, Brunson’ın sağlık sorunlarının dikkate alınarak ev hapsi ile yurt dışına çıkış yaşağının kaldırılmasını talep etti.

‘Rahip krizi’

Türkiye’de 21 aydır tutuklu yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson adli kontrol kararıyla 25 Temmuz’da ev hapsine alınmıştı.

Bu gelişmenin ardından ABD’den, Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı açıklaması gelmişti.

ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen bu açıklamaya yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gelen tehditleri asla tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki ‘Rahip krizi’ sürerken Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu’ndan geçmişti.

Bu gelişmenin sonrasında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “ABD, rahip Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırdır” demişti.

Son olarak Brunson hakkındaki ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebiyle mahkemeye yapılan itiraz da reddedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin yaptırımına karşılık olarak ABD’li iki bakanın Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulacağını açıklamıştı.

ABD ise son olarak Türkiye’den ithal edilen çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi uygulanacağını açıklamış, F-35 savaş uçaklarının Türkiye’ye teslimatı askıya alınmıştı.

Previous post
Erdoğan: ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız
Next post
İngiltere Parlamentosu'nun bariyerlerine bir araç çarptı: Yaralılar var, sürücü gözaltında