Ana SayfaGüncelErdoğan, Anıtkabir defterine not düştü: Havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün göstergesi

Erdoğan, Anıtkabir defterine not düştü: Havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün göstergesi

HABER MERKEZİ – 29 Ekim dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün göstergesidir” dedi.

Bugün Cumhuriyet’in 95. yıldönümü.

Bu kapsamda AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı. Erdoğan, deftere şu notu düştü:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetin 95 yılında huzurunuzdayız. Sizi ve silah arkadaşlarınızı yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugünü İstanbul’da dünyanın en prestijli havalimanlarından birini açarak kutluyoruz. Ekonomik saldırıların olduğu bir dönemde bu havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün bir göstergesidir.”

Erdoğan, 29 Ekim dolayısıyla dün yayınladığı mesajında da “Demokrasi yönünde kat ettiğimiz her mesafe şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışıktır” demiş ve İstanbul’daki yeni havalimanının da ‘bu ışıklardan biri’ olduğunu söylemişti.

Resepsiyon yeni havalimanında

Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tebrikleri kabul edecek olan Erdoğan, daha sonra İstanbul’a geçecek.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreni sonrasında Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun da havalimanında verilmesi planlanıyor.


3. Havalimanı raporu: İş cinayetleri, ulaşımla 14 saate çıkan mesai, hızlı iş yaptırma

Sabiha Gökçen’den 3. Havalimanı’na… – Bahadır Altan