Ana SayfaBilim ve TeknolojiApple, iPhone fiyatlarını düşürecek

Apple, iPhone fiyatlarını düşürecek

HABER MERKEZİ – Apple’dan, bazı ülkelerde iPhone fiyatlarını düşürme mesajı geldi. Şirketin CEO’su Tim Cook, özellikle gelişen ülkelerde güçlü dolar yüzünden telefon fiyatlarının fazlasıyla yüksek kaldığını, oluşan kur farkını düzeltmek için fiyat ayarlamalarına gideceklerini ifade etti.

Apple CEO’su Tim Cook, düşen satışları canlandırmak için bazı pazarlarda iPhone fiyatlarını düşürebilecekleri mesajını verdi.

BBC’nin aktardığına göre Cook, doların güçlü olmasının ürünlerini göreceli olarak daha pahalı hale getirdiğini ve bunun gelişen ekonomilerdeki satışlarını etkilediğini belirtti.

Cook, müşterilerini kur dalgalanmalarının etkilerinden korumak için bu aydan itibaren telefonları yeniden fiyatlandırmaya başladıklarını söyledi.

Apple CEO’su, “Ocak’ta, bazı yerlerde, bazı ürünler için, geçen yıldan bu yana, kur farkı nedeniyle oluşan artışın bir bölümünü ortadan kaldırdık” dedi.

Türkiye’de 10 bin TL’ye kadar çıkıyor

Son bir yıldır, özellikle de Temmuz ayından bu yana döviz kriziyle boğuşan Türkiye’de iPhone’ların fiyatı 4 bin 500’ten 10 bin liraya kadar çıkabiliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
9 aydır tutuklular: Gazeteciler Şahin ve Gayıp’a yine tahliye yok
Sonraki Haber
Selçuk: Temel liselerin yerine ne koyacağımızı önümüzdeki haftalarda açıklayacağız