Ana SayfaManşetKadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu’nun üyeleri belirlendi

Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu’nun üyeleri belirlendi

HABER MERKEZİ – Kadına yönelik şiddetin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için Meclis’te kurulan komisyonun üyeleri belirlendi.

Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na üye seçimine dair karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

19 üyeli komisyonun başkanlığına AKP Milletvekili Öznur Çalık seçildi.

Komisyon Başkanvekili AKP Milletvekili Tuba Vural Çokal, Komisyon Sözcüsü AKP Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Komisyon Katibi ise MHP Milletvekili Esin Kara oldu.

Komisyon üyeleri ise şu isimlerden oluştu: AKP’den Mehmet Şükrü Erdinç, Pakize Mutlu Aydemir, Nilgün Gök, Mahmut Atilla Kaya, Habibe Öcal, Hacı Ahmet Özdemir, Yelda Erol Gökcan; CHP’den milletvekilleri Gamze Taşcıer, Aysun Bankoğlu, Suzan Şahin, Neslihan Hancıoğlu; MHP’den Hayati Arkaz; HDP’den Filiz Kerestecioğlu ve Semra Güzel; İYİ Parti’den Şenol Sunat.

Dün ilk kez toplanan TBMM Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonu öncesi açıklama yapan Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), “Kadınlar olarak bu süreçlerde her türlü itiraz hakkımızı demokratik yollarla kullanacak, gözümüzü komisyonun, komisyon üyelerinin, tüm milletvekillerinin ve TBMM’nin üzerinden ayırmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye, 20 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmişti.




Önceki Haber
Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı
Sonraki Haber
Bu son şansımız mı?