Ana SayfaGüncelSeçmen listeleri askıda: Şırnak’ta 6 ayda 5 bin 616 yeni seçmen oluşmuş

Seçmen listeleri askıda: Şırnak’ta 6 ayda 5 bin 616 yeni seçmen oluşmuş

HABER MERKEZİ – Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından Şırnak merkezde, sadece 6 ay içinde 5 bin 616 yeni seçmen oluştuğu ortaya çıktı. Yeni seçmenlerin çoğunun farklı illerden olduğu, söz konusu rekor artışın da karakolların bulunduğu mahallelerde yaşandığı iddia ediliyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için hazırladığı seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Seçim yaklaşırken oy kullanmaları için binlerce kolluk kuvvetinin Şırnak’a ‘kaydırıldığı’ iddiası vardı.

Bu nedenle seçmen listelerinin askıya çıkarılmasının ardından gözler Şırnak merkez ile bazı ilçelerine çevrildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde 32 bin 259 seçmen sayısı bulunan kent merkezinde sayı 5 bin 616’lık bir artışla 37 bin 875’e yükselmiş.

6 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaşanan bu yüksek artışın ‘Silopi ve Cizre ilçeleri ile çevre köylerde görevli olan kolluk kuvvetlerinin kayıtlarının merkeze alınmasından kaynaklandığı’ öne sürülüyor.

Söz konusu artış içerisinde yer alan 3 bin 500’ü aşkın yeni seçmenin nüfusa kayıtlı oldukları yerler ise genelde batı illeri.

Ajansa göre yeni seçmen kayıtlarının yapıldığı mahalleler de özellikle karakolların bulunduğu mahalleler. 23. Sınır Tümen Komutanlığı’nın bulunduğu Yeşilyurt Mahallesi de bunlardan birisi.

Daha önce 2 bin 589 seçmen sayısı bulunan Yeşilyurt Mahallesi’nde, seçmen sayısı şu an 4 bin 611’e çıkmış durumda.

Mezopotamya Ajansı, ‘seçmen kaydırmaları’ ile gündeme gelen bir başka yer olan Uludere merkezde de yeni seçmen sayısının yaklaşık 2 bin civarında olduğunu aktarıyor.


CHP tespit etti: Adalar’da ‘500 hayali seçmen’ var, yıkılmış evlerde bile kayıt gözüküyor

Previous post
Azadiya Welat İmtiyaz Sahibi Ramazan Ölçen hakkında 15 yıla kadar hapis istemi
Next post
İstanbul'da kar: THY bazı seferlerini iptal etti