Ana SayfaÇalışma YaşamıİBB Başkanı İmamoğlu’ndan 1 Mayıs kararı

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan 1 Mayıs kararı

HABER MERKEZİ – 1 Mayıs Komitesi’ni makam odasında kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 30 Nisan’da avluda kutlayacaklarını, tüm sendikaları da davet edeceklerini söyledi. Komite adına konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise Türkiye’nin normalleşmesi açısından 1 Mayıs’ın önemli olduğunu vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Komitesi ile görüştü.

İmamoğlu DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs Komitesi’ni ve MKE Ankaragücü yöneticilerini Saraçhane’deki makam odasında ayrı ayrı kabul etti.

İBB çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 30 Nisan’da avluda kutlayacaklarını, tüm sendikaları da davet edeceklerini söyleyen İmamoğlu, “1 Mayıs’ın hak ettiği ortama kavuşması için çalışırız” diye konuştu.

Çerkezoğlu: Türkiye’nin normalleşmesi açısından da 1 Mayıs önemli

Komite adına konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise 1 Mayıs meydanının tarihsel olarak Taksim Meydanı olduğunu ancak bu taleplerinin karşılık bulmadığını söyledi.

“2013’ten bu yana yasakçı bir tutum söz konusu. İstanbul Valisi ile görüşmeler yaptık ama sonuç alamadık. Sonuç olarak Bakırköy’deki pazar alanında kutlayacağız. 1 milyona yakın katılım bekliyoruz.

“İşçilere, emekçilere yakışır bir 1 Mayıs kutlamak istiyoruz. Sizi de, 1 Mayıs’ta aramızda görmek istiyoruz” diyen Çerkezoğlu, Türkiye’nin normalleşmesi açısından 1 Mayıs’ın önemli olduğunu vurguladı.

Çerkezoğlu ayrıca ulaşımla ilgili kolaylaştırıcı tedbirler konusunda destek beklediklerini de ifade etti.

Previous post
Cizre'de 4 yıl sonra 1 Mayıs kutlanacak
Next post
HDP’den 28 Nisan teklifi: ‘İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü’ olsun