Ana SayfaGüncelMızraklı dahil HDP’li dört belediye eşbaşkanı tutuklandı

Mızraklı dahil HDP’li dört belediye eşbaşkanı tutuklandı

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. Yine bu sabah görevden alınan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer ve Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

“Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan Mızraklı, emniyetteki işlemlerin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Mızraklı, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Görevden alınan Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz da bugün adliyeye çıkarılan isimlerden biriydi.

Ayaz ise çıkarıldığı mahkemece ‘adli kontrol’ ile serbest bırakıldı.

Bu sabah görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer de adliyeye çıkarıldı.

Yılmaz ve Nazlıer, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Yılmaz “örgüt üyeliği”, Nazlıer ise “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla tutuklandı.

Erciş Belediye Eşbaşkanı Çetin de tutuklandı

Öte yandan Van’da 15 Ekim’den bu yana gözaltında bulunan ve bu sabah itibarıyla yerine kayyum atanan Erciş Belediye Eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek de sabah saatlerinde savcılığa sevk edildi.

Çetin ifade işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanırken, Çiçek ise “adli kontrol” şartı ile serbest bırakıldı.

Üçü büyükşehir 12 belediyeye kayyum

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.

18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son olarak Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş belediyelerine kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 12 belediyesine kayyum atanmış oldu.


12 oldu: HDP yönetimindeki dört belediyeye daha kayyum

Dört ilde ev baskınları: Çok sayıda HDP’li yönetici gözaltında

Previous post
Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye kredileri kesti, AB’de gündem olası yaptırımlar
Next post
CANLI BLOG | 14. gün: 'Ateşkes'in son gününde gözler Soçi’deydi