Ana SayfaDünyaCANLI BLOG | 14. gün: ‘Ateşkes’in son gününde gözler Soçi’deydi

CANLI BLOG | 14. gün: ‘Ateşkes’in son gününde gözler Soçi’deydi

HABER MERKEZİ – Kuzeydoğu Suriye’de “ateşkes” kararının son gününde kritik Erdoğan-Putin görüşmesi yapılırken, gözler Soçi’den gelen açıklamadaydı. Öne çıkan gelişmeleri, yapılan kimi açıklamalar ile değerlendirmeleri canlı sayfamızdan takip edebilirsiniz.


 


23:05 | Pence: DSG anlaşmaya varılan bölgelerden çekildi

Mike Pence

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ofisinden yapılan açıklamada DSG’nin Türkiye ile yapılan anlaşma çerçevesinde belirlenen bölgelerden çekildiği duyuruldu.

Pence’in basın danışmanı Katie Waldman, konuya ilişkin Demokratik Suriye Güçleri Komutanı Mazlum Kobani’nin Pence’e mektup ilettiğini, Pence’in bu mektubu 17 Ekim’de Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmadaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi olarak değerlendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, bugün Soçi’de yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Verilen sözler tam manası ile yerine gelmiş değil. Döner dönmez kesin neticeleri alacağız durum böyle ise atmamız gereken adımları atacağız” diye konuştu.


22:50 | ABD Savunma Bakanı’ndan ‘savaş suçu’ açıklaması

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik harekâtı sırasında Türkiye’nin savaş suçu işlemiş durumunda sorumlu tutulacağını söyledi.

CNN’e konuşan Esper, “Haberleri ben de gördüm, bunları takip etmeye çalışıyoruz. Bu haberler korkunç ve doğru olması durumunda, ki doğru olduğunu varsayıyorum, savaş suçu olacaktır” diye konuştu.

Son olarak Uluslararası Af Örgütü, aralarında ev, fırın ve okul olmak üzere Kuzeydoğu Suriye’de yer alan çeşitli yerleşim birimlerine TSK ile beraberindeki ismini ‘Milli Suriye Ordusu’ olarak değiştiren ÖSO’nun saldırılarda bulunduğuna dair “mahkum edici deliller” olduğunu bildirmişti.

Bunlara ek olarak örgüt, Kürt siyasetçi Hevrin Khalaf ile sivillerin arabalarından çıkartılarak öldürüldüğü videoyu hatırlatmıştı.

Öte yandan aralarında Uluslararası Af Örgütü ve Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin bulunduğu kuruluşların aksine Türkiye harekât sırasında hiçbir sivilin hayatını kaybetmediğini savunuyor.


20:55 | Türkiye ile Rusya arasında 10 maddelik ‘Suriye’ mutabakatı

Fotoğraf: Twitter /@tcbestepe

Kuzeydoğu Suriye gündemiyle Soçi’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinin ardından 10 maddelik mutabakat metni açıklandı.

Buna göre Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik harekâtla girdiği bölgelerin doğu ve batısındaki 10 kilometrelik alanda yaklaşık 7 gün sonra Türkiye ve Rusya askerleri ortak devriye yapacak.


20:04 | AFP: DSG, üzerinde anlaşılan bölgeden tamamen çekildiğini ABD’ye bildirdi

AFP, Demokratik Suriye Güçleri’nin ABD ile Türkiye’nin anlaştığı bölgeden çekildiğini açıkladığını duyurdu.

Buna göre AFP’ye konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelil, “Ateşkes anlaşmasının tüm gereklerini yerine getirdik. Doğuda Serekaniye (Rasulayn) ve batıda Gire Spi (Tel Abyad) arasındaki askeri operasyonların sürdüğü bölgeden tüm askeri ve güvenlik güçlerimizi çektik” dedi.

ABD’li bir yetkilinin hem Reuters hem AFP’ye verdiği bilgiye göre de, DSG Komutanı Mazlum Kobani, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e bir mektup yazarak söz konusu gelişmeyi bildirdi.


17:12 | Moskova: Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ediyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Syromolotov, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonuyla Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyledi.

Syromolotov yaptığı açıklamada, Suriye’de sadece Rusya ve İran güçlerinin yasal olarak bulunma hakları olduğunu ifade etti.

Ayrıca Syromolotov, Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmenin Kuzeydoğu Suriye’de bulunan petrol açısından zengin bölgelerin kontrolünün kimde olacağı konusuna da açıklık getirmesini beklediklerini vurguladı.

Siromolotov’un bu açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin’in Soçi’de görüştüğü sırada geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da ikilinin bir araya geldiği zirve öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye topraklarında kalmasına sadece Şam yönetiminin karar verebileceğini söylemişti.


14:55 | AP’den Türkiye’ye ekonomik yaptırım çağrısı

Avrupa Parlamentosu’ndaki partilerin grup liderleri, Avrupa ülkelerinden Kuzeydoğu Suriye’ye düzenlediği askeri operasyon nedeniyle Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırım uygulamaları talebinde bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan muhafazakâr Avrupa Halk Partisi grubunun lideri Manfred Weber, “Türkiye saldırgan tutumunu sürdürdüğü sürece biz de bunun sonuçlarını, ekonomik sonuçlarını da konuşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Weber, bu yaptırımlar arasında Türkiye’nin Avrupa iç pazarına erişiminin engellenmesi ve Gümrük Birliği üyeliğinin askıya alınmasının olabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği liderleri, geçen hafta düzenlenen zirvede Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik harekatını kınamış ve operasyonun sonlandırılmasını talep etmişti.

Ancak Türkiye’ye Avrupa çapında bir silah ambargosu uygulanması yönündeki çağrılar kabul görmemişti.


14:48 | Trump’tan ‘ateşkes’ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’yle yapılan anlaşma üzerine varılan “5 günlük ateşkese” atfen, “Eğer kısa süreli bir uzatmaya ihtiyaç duyarsak, bunun gerçekleşeceğine eminim” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Trump, Beyaz Saray’da Pazartesi günkü kabine toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’ye yönelik yaptırım seçenekleri olduğunu da hatırlattı.

“Türkiye uygun olmayan bir şekilde davranırsa, ki yapacaklarını sanmam, kimsenin elimizde olduğunu düşünmediği bir gücümüz var. Bu güce yaptırım deniyor, bu güce gümrük vergisi deniyor.

“Buraya gönderdikleri ürünlere öyle bir gümrük vergisi getiririz ki… ABD’ye çok büyük miktarda çelik ve başka şeyler gönderiyorlar. Onlara gümrük vergisi getiririz, yaptırım uygularız. Ama bunu bir tehdit olarak kullanmak istemiyorum.”

Bununla birlikte Trump, Kuzeydoğu Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin ‘akıllı bir kararla’ Türkiye’yle üzerinde anlaştıkları sürenin bitimine 1 gün kala çekilmeleri istenen yerden geri çekildiklerini söyledi.

Türkiye, ABD ile vardığı mutabakat sonucu Suriye’nin kuzeydoğusuna 9 Ekim’de başlattığı harekata 120 saat ara vermişti. Bu süre bu akşam saat 22.00’de doluyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’de Rusya lideri Putin’le ikili bir görüşme gerçekleştiriyor.


14:13 | Erdoğan ve Putin görüşürken Esad’dan sert açıklamalar

Suriye’deki iç savaş başladığından bu yana ilk kez İdlib’e giden Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürt güçlerle yaptıkları anlaşma kapsamında Türkiye sınırına Suriye ordusu güçlerinin konuşlandırılmasını yorumladı.

Sputnik’in aktardığına göre Türkiye’ye karşı savaşacak her grubu desteklemeye hazır olduklarını açıkladıklarını söyleyen Esad, “Bu bir siyasi karar değil, anayasal ve vatani bir görev. Eğer bunu yapmasaydık, bu toprakları hak etmezdik” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin çok uzun süredir Şam’a Suriye’nin kuzeyini korumaya hazır olduklarına dair güvence verdiğini kaydeden Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye topraklarının bir kısmını ve doğal zenginliklerini çalmak istediğini iddia etti.

Ayrıca Türkiye’yi Suriye’nin kuzeyinde genişlemeci politika izlemekle suçlayan Esad, “Türkiye Cumhurbaşkanı, Suriye’nin petrol ve buğdayını çaldı, şimdi de Suriye topraklarının bir kısmını oradaki doğal zenginliklerle birlikte çalmak istiyor” dedi.

Suriye’deki “kaos ve terörü sonlandırmanın” ana unsurunun İdlib için verilen mücadele olduğunu da söyleyen Esad, “Suriye’nin tüm bölgeleri aynı derecede önemli, ancak askeri duruma bağlı olarak bazı bölgelere öncelik veriliyor” diye ekledi.

Erdoğan-Ptin görüşmesi öncesi Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’ye bağlı askeri güçlerin Suriye’de kalmasına izin verebilecek olanın, Şam yönetimi olduğunu söylemiş ve böyle bir şeyin iznini Rusya’nın veremeyeceğini belirtmişti.


13:52 | Erdoğan ile Putin Soçi’de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya geldi.

Görüşme öncesi konuşan Erdoğan, “Bu görüşmenin Barış Pınarı Harekatı’na çok ciddi fırsatlar sunacağına inanıyorum” dedi.

“Ateşkes”in bitimine saatler kala gerçekleşen bu görüşme kritik öneme sahip.


13:35 | Derik’te Zeytin Festivali yasaklandı

HDP’li Derik Belediyesi tarafından 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenmek istenilen Zeytin Festivali, ilçe kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Festivale getirilen yasağa gerekçe olarak, Kuzeydoğu Suriye’ye dönük başlatılan operasyon gösterildi.


13:30 | Temelli: İktidar, savaşla ayakta durmaya çalışıyor

Partisinin Meclis grup toplantısında Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonuna dair açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP hükümetinin “savaşla ayakta durmaya çalıştığını” savundu.

“Hiçbir meşruiyeti olmayan bu savaşın bir tek gerekçesi vardır, o da bu iktidarın beka sorunudur. Siyaseten tükenmiş bir iktidar, savaşla ayakta durmaya çalışıyor.”

“Ateşkesin bütün koşulları bir an önce sağlanmalıdır. Suriye’de bulunan bütün yabancı güçler bir an önce çekilmelidir” çağrısı yapan Temelli, “Ama unutmayalım ki Suriye’de bugün IŞİD gerçekliği de var. IŞİD meselesine bir an önce uluslararası gündem el atmalı, bu soruna bir çözüm üretilmelidir” diye de ekledi.

IŞİD’in yeniden hayat bulduğu uyarısında bulunan Temelli, “Adeta IŞİD’e can suyu oldular. Dünya unutmasın, Kobani’de IŞİD’i durduranlara karşı bu nankörlüğü yapamazsınız” dedi.

Temelli ayrıca, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi’nin raporundaki bilgileri aktardı: “9-17 Ekim tarihleri arasında 36’sı çocuk, 1’i siyasetçi olmak üzere 79 sivil hayatını kaybetti. Sivillerin 30’u hava bombardımanı ile hayatını kaybetti.”


13:19 | MSB’den ‘çekilme’ sürecine dair açıklama

Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı

17 Ekim’de Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde alınan ‘ateşkes’ kararı ve çekilme sürecine dair Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

Açıklamada Kürt güçlerinin “bölgeden çıkışının yakından takip edildiği, hiçbir engelleme yapılmadığı ve bunun ABD’li muhataplarla koordine edildiği” ifade edildi.

Şimdiye kadar bölgeden 136 aracın çıkış yaptığı belirtilirken, Demokratik Suriye Güçleri’nin “toplam 42 taciz/ihlal gerçekleştirdiği” öne sürüldü.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop tarafından yapılan açıklamada, bu akşam saat 22.00’de sona erecek “ateşkes” süresinin uzatılmayacağı duyuruldu.

Açıklamada “saat 22.00’den itibaren alanın kontrolüne ve bölgenin mayından temizlenmesine devam edileceği” kaydedildi.

DSG’den karşı suçlama

Demokratik Suriye Güçleri söz konusu mutabakat çerçevesinde Serekaniye’den çekildiğini duyurmuştu.

DSG Komutanı Mazlum Kobani ise dün yaptığı açıklamada Türkiye’yi “ateşkes ihlali” ile suçlamıştı.

Kobani, “Ancak Türkiye’nin anlaşmaya uymadığını ve saldırılarını halen sürdürdüğünü belirtebiliriz” demişti.


13:17 | Soçi öncesi Kremlin’den ‘Şam’ çıkışı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Soçi’de gerçekleştireceği görüşme öncesi açıklamalarda bulundu.

Peskov, Türkiye’ye bağlı askeri güçlerin Suriye’de kalmasına izin verebilecek olanın, Şam yönetimi olduğunu söyledi ve böyle bir şeyin iznini Rusya’nın veremeyeceğini belirtti.

Sputnik’in haberine göre “Türk güçlerinin Suriye topraklarında kalmasının ya da kalmamasının kararını Rus askerler alamaz, buna onlar izin veremez. Böyle bir şeye yalnızca, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin meşru hükümeti izin verebilir” dedi.

Soçi’de Rusya lideri Putin ile yapacağı görüşme öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Putin ile görüşmemizde rejimin bulunduğu olduğu alanlardaki YPG varlığının sona erdirilmesini konuşacağız” demişti.


11:15 | Soçi ziyareti öncesi Erdoğan’dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’de Rusya lideri Putin ile yapacağı görüşme öncesi basın toplantısı düzenledi.

Ankara’daki Esenboğa Havalimanı’ndan konuşan Erdoğan, “Amerika’nın ülkemize verdiği sözler tutulmazsa, harekatımızı kaldığı yerden bu sefer çok daha büyük bir kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

9 Ekim’den bu yana askeri harekatta yedi asker ve 79 Suriye Milli Ordusu (Eski adıyla Özgür Suriye Ordusu) mensubunun yaşamını yitirdiğini açıklayan Erdoğan, “Putin ile görüşmemizde rejimin bulunduğu olduğu alanlardaki YPG varlığının sona erdirilmesini konuşacağız” diye ekledi.

Fransa Cumhurbaşkan Emmanuel Macron’dan kendisine gelen bir teklif olmadığını da belirten Erdoğan, “Macron bu tür şeyleri teröristlerle görüşüyor. Bizim bu süreç içerisinde muhatabımız Fransa olmamıştır görüşmelerimizi Amerika ile yürüttük” diye konuştu.

Macron, Rusya lideri Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’deki “ateşkes” kararını uzatması gerektiğini söylemişti.

Söz konusu görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında bugün Soçi’de yapılacak ikili zirvenin öncesine denk gelmişti.

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakata göre Kuzeydoğu Suriye’deki ‘ateşkes’ saat 22.00 itibariyle sona erecek.

İran’a tepki

Erdoğan ayrıca, İran’dan gelen bazı açıklamaların kendisinde ciddi manada üzüntüye sebep olduğunu belirterek, “İran’dan maalesef bazı çatlak sesler çıkıyor. Sayın Ruhani’den değil. Bunları başta Sayın Ruhani olmak üzere susturmaları gerekirdi. Bu şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımı da ciddi manada rahatsız etmektedir” dedi ve tepkisini şöyle sürdürdü:

“Biz Soçi mutabakatının 3 taraf ülkesiyiz. Birbirine bu şekilde ihanet eder mi? Bu yapılanlar yanlıştır. Bu süreçle ilgili olarak kendilerini ciddi manada kınıyorum.”

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’de oluşturmayı planladığı “gözlem noktaları”na karşı İran’dan tepki gelmişti. Tahran, Suriye’nin bütünlüğüne saygı gösterilmesini de istemişti.


10:58 | CHP, tezkereyi eleştiren Mardin İl Başkanı’nı görevden aldı

CHP Mardin İl Başkanı Ahmet Duyan, partisinin Meclis’te Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik düzenlenen operasyon tezkeresine “evet” dediği için eleştirerek dün istifasını açıklamıştı.

“Sivillerin güvenliği alınmadan yapılan bir tezkereye ‘Evet’ demenin doğru bir yanı olmadığını düşünüyorum, Ölümlere ve birçok şeye sessiz kalınan bir siyasi anlayışın parçası olamayacağımdan dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun, henüz istifa kararı Genel Merkez’e ulaşmadan Duyan’ı görevden aldığı öğrenildi.

Söz konusu kararı Twitter üzerinden değerlendiren Duyan, “Atatürk’ümüzün partisinin eski sevgili tribine girip ‘o terkmedi ben ayrıldım’ şeklinde bir açıklamada bulunması çok üzücü. Ayrıca e-postadan hızlı bir şekilde toplanıp karar vermeleri takdire şayan” dedi.


10:42 | Akşener: Umarım sahada kazandığımızı masada da kazanırız

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonu nedeniyle ABD’nin yaptırım kararı almasını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın mektubuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisiz kalmasını eleştirdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Akşener, “Yeri ve zamanı geldiğinde cevabı verilecektir diyerek milletimizi oyalayamazsın. Teröristin üzerine yürürken yürüdüğün yola kilit vuruyorlarsa sen de İncirlik’in kapısına kilit vur” dedi.

“Umarım sahada kazandığımızı masada da kazanırız” diyen Akşener, ABD ile varılan mutabakata ilişkin ise “metindeki belirsizliklerin yeni bir oyalama sürecinin habercisi olmasından da endişe ediyoruz” diye belirtti.

Meclis’te grubu bulunan muhalefetteki siyasi patilerden İYİ Parti, Türkiye’nin 9 Ekim’de Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik askeri harekatına tam destek vermişti.


09:34 | Soçi öncesi Macron ile Putin görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’deki “ateşkes” kararını uzatması gerektiğini söyledi.

Söz konusu görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında bugün Soçi’de yapılacak ikili zirvenin öncesine denk geldi.

Geçtiğimiz hafta, AB Liderler Zirvesi’nde konuşan Emmanuel Macron, Türkiye’nin başlattığı askeri harekatı “çılgınlık” olarak nitelendirmiş, IŞİD’in tekrar canlanması halinde bundan Ankara’nın sorumlu olacağını söylemişti.

Ortadoğu’da Avrupa’ya layık otonom bir kapasite oluşturmalıyız diyen Macron, “Bölgedeki inandırıcılığımızı yitirdik orada Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkelerin sözü geçiyor” diye konuşmuştu.


08:49 | Erdoğan-Putin görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelecek.

Kritik ziyaret öncesi hem Ankara hem de Moskova’dan açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Soçi’de gerçekleşecek temaslarda, Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir” denildi.

Erdoğan da görüşme öncesi, “Bu seyahatte Sayın Putin ile süreci ele alacak, ondan sonra da atılması gereken adımları inşallah atmış olacağız” dedi.

Rusya lideri Putin’in danışmanı Yuri Uşakov ise Erdoğan-Putin görüşmesinde ana gündem maddesinin “Barış Pınarı” adı verilen askeri harekatın olacağını söyledi.

Uşakov, Şam yönetimi ile düzenli olarak temas halinde olduklarını da hatırlattı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Adana Mutabakatı’nı gündeme getirerek, Ankara ile Şam arasında diyalog kurulmasının gerekliliğinin altını çizmişti: “Ankara ile Şam arasında diyaloğun, 1998’de imzaladıkları Adana Mutabakatı’na dayandırılması gerektiği açık.”


08:31 | MSB: Silah kazası sonucu bir asker hayatını kaybetti

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzeydoğu Suriye’deki operasyon bölgesinde bir askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bakanlığın açıklamasına göre can kaybı 21 Ekim’de ‘silah kazası sonucu’ meydana geldi. Yaralanan bir asker ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Operasyonun birinci gününde neler oldu?

Kuzey Suriye’ye operasyonda ikinci gün

Kuzey Suriye’ye operasyonda üçüncü gün


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mızraklı dahil HDP'li dört belediye eşbaşkanı tutuklandı
Sonraki Haber
Türkiye ve Rusya 10 maddelik ‘Suriye mutabakatı’nda anlaştı, 'harekat sonlandırılıyor'