Ana SayfaCezaevleriNusaybin Davası: Hasta tutuklu Eroğlu’na ağırlaştırılmış müebbet

Nusaybin Davası: Hasta tutuklu Eroğlu’na ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Tefrik edilen Nusaybin Davası’nda son yapılan duruşmalarda hasta tutuklu Ramazan Eroğlu’na iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve üç yıl hapis cezası verildi. İki tutuklunun duruşması ise ertelendi. Böylece ağır hapis cezasına çarptırılanların sayısı 29’a yükseldi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 17’si çocuk 70 kişi hakkında açılan ve daha sonra tefrik edilen Nusaybin Davası’nda duruşmalar devam ediyor.

Yapılan yargılamalar kapsamında bugün üç tutuklunun duruşması daha yapıldı.

Duruşmalardan ilkinde Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Ramazan Eroğlu’na “ülke bütünlüğünü ve birliğini bozma” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet, “kasten öldürmeye teşebbüs” iddiasıyla yine ağırlaştırılmış müebbet, “kamu malına zarar verme” suçlamasıyla ise 3 yıl hapis ceza verildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre daha sonra Elazığ T Tipi 2 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Nurullah Akyüz’ün duruşması yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 24 Ocak 2020 tarihine erteledi.

Ardından yapılan duruşmada Tokat T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulanan Rojhat Aydın hakim karşısına çıktı. Bu duruşma da 20 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

29 sanığa ağır hapis cezaları

Ramazan Eroğlu’na verilen bu cezayla birlikte dava kapsamında şu ana kadar ağır hapis cezasına çarptırılanların sayısı 29’a yükseldi.

Nusaybin Davası’nda daha önce 28 tutuklu hakkında verilen cezalar şöyleydi:

Dilber Tanrıkulu ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıl; Tufan İlbaş ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıl 6 ay; Yasemin Erkol 10 yıl; Özgür Sevim ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl; İlyas Doğan, Ömer Karataş, Osman Bozkurt, Hamit Acur ve Akar İkbal ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl; Sadık Tan, Bayram Sevgin, Fırat Dari, Mazlum Yaşa ve Hatip Oyman ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl; Ercan Dolaşır ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl; Erkan Benli ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl 3 ay; Baver Başar ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl; Mehmet Ziriğ ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl; Süleyman Göksel Yerdut ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası.

Tutuklandıklarında yaşları küçük olan Şükrü Aybek, Heja Alğan, Emre Topçuoğlu, Baran Eman, Çeçan Kilkaya ve Dilan Aslan’a 35 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi.

Yine Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde daha önce yargılanarak, müebbet hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Bağ’a 11 yıl, Zehra Kaya’ya 18 yıl, Fatma Aslan’a da 21 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Tutuklulardan Medya Çınar ve Siraç Yüksek, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı tutuklu bulundukları cezaevlerinde yaşamlarına son verdiklerinden dolayı haklarında açılan davalar kapatılmıştı.

Previous post
Fransa'da süresiz genel grev başladı
Next post
Şenyaşar ailesine saldırı: İddianame 18 ay sonra hazırlandı