Ana SayfaGüncel‘Helikopterden atıldılar’ iddiasını güçlendirecek rapor

‘Helikopterden atıldılar’ iddiasını güçlendirecek rapor

HABER MERKEZİ – Van’da gözaltına alındıktan iki gün sonra yoğun bakımda oldukları ortaya çıkan yurttaşlardan Servet Turgut’un darp raporunda, “yüksekten düşme sebebiyle getirildi” denildi. Bu rapor görgü tanıklarının, “Helikopterden atıldılar” iddiasını güçlendirdi.

Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alınan ve iki gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda oldukları ortaya çıkan yedi çocuk babası 55 yaşındaki Servet Turgut ile sekiz çocuk babası 50 yaşındaki Osman Şiban’ın tedavileri halen devam ediyor.

Osman Şiban’ın işkence gördüğüne dair darp raporunun ardından Servet Turgut’a dair hazırlanan darp raporuna da ulaşıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda (MA) yer alan habere göre askerler tarafından önce özel bir hastaneye ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Turgut’un darp raporunda, “İsimsiz hasta yüksekten düşme sebebiyle getirildi. Entübe hasta” notu yer aldı.

“Yüksekten düşme” bilgisinin, bilinçleri kapalı bir şekilde iki kişiyi hastaneye getiren askerler tarafından verildiği tahmin ediliyor.

Darp raporunun devamında ise her iki gözde ve her iki kulakta deri altındaki kılcal damarların zarar gördüğü, kanın deri altına sızdığı, her iki el ile göğüs ön duvarında derinin en üst tabakasının kalktığı ifadelerine yer verildi.

‘Helikopterden atıldılar’ iddiası

Raporda yer alan “yüksekten düşme” ifadesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın görgü tanıklarına dayandırarak yaptığı “helikopterden atıldı” iddiasını güçlendiriyor.

HDP’li Sarısaç, olaya dair yaptığı paylaşımda şunları demişti:

Ailelerle hastanede yaptığımız görüşmede, Servet Turgut ve Osman Şiban tarlalarında çalışırken askerler tarafından tartaklanarak helikoptere bindirilmiş ve iki gündür de haber alınamıyordu. Ailelerin yoğun çabaları sonucu ikisinin de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde, birinin entübe olduğu diğerinin de bilincinin açık olduğunu ve görgü tanıklarına göre bu iki kişinin helikopterden atıldığını aktardılar. Helikopterden atılsın veya atılmasın gerçek şu ki, ikisi de köyünde, arazilerinde çalışırken askerler tarafından alınıp, işkenceyle bilinçlerini kaybedip yoğun bakıma alınacak hale getiriliyorlar.




Önceki Haber
Mülteci kadını taciz edip, çocuğuna şiddet uygulayan erkek serbest
Sonraki Haber
'Erdoğan kadın düşmanıdır' diyen Tuncel'e hapis cezası