Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisi: ‘Sonsuzluk Üzerine’ ve ‘Görünmez Adam’

Karınca’nın vizyon seçkisi: ‘Sonsuzluk Üzerine’ ve ‘Görünmez Adam’

HABER MERKEZİ – Bu hafta dördü yerli olmak üzere dokuz film gösterime girdi. 28 Şubat itibari ile vizyonda olan filmlerden Roy Andersson’un “Sonsuzluk Üzerine” ve Leigh Whannell’in “Görünmez Adam”  filmlerini sizin için seçtik.

Sonsuzluk Üzerine

Roy Andersson’un Sonsuzluk Üzerine (Om det oändliga / About Endlessness) filmi hayatın hem hayallerde görülebilecek kadar güzel hem de bir o kadar acımasız tarafını anlatıyor.

Yönetmenin “Binbir Gece Masalları”nın anlatıcısı Şehrazad’ın öykü anlatımından ilham alarak çektiği film, seyirciyi insanlığın varoluş öyküsünde adeta rüya gibi bir gezintiye çıkarmayı amaçlıyor.

Önemsiz anlar, tarihi olaylar kadar değer taşımaya başlıyor: bir çift savaşta yerle bir edilmiş Köln’ün üzerinde süzülüyor, bir doğum günü partisine doğru giderken kızının ayakkabı bağcıklarını bağlamak için bir baba sağanak yağışın ortasında duruyor, genç kızlar bir kafenin dışında dans ediyor; yenilmiş bir ordu tutukluların bulunduğu bir savaş kampına doğru yürüyor.

Aynı anda hem gazel hem ağıt özelliği taşıyan filmde Andersson, tüm güzelliği ve acımasızlığı, sıradanlığı ve ihtişamıyla insan hayatına bir ayna tutuyor.

İlk kez Türkiye’de !f istanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan filmde Bengt Bergius, Anja Broms, Tatiana Delaunay, Jan-Eje Ferling ve Lotta Forsberg gibi oyuncular var.

Film, 2019 Venedik Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü de almıştı.

Görünmez Adam

Leigh Whannell’in yönettiği Görünmez Adam (The Invisible Man) H.G. Wells’in aynı adlı eserinin yeni bir uyarlaması.

Film, diğer uyarlamalardan farklı olarak merkezine erkek şiddetini alıyor.

Film, varlıklı ve zeki bir bilim insanıyla sürdürdüğü ilişkisinde fiziksel ve duygusal şiddet görmekte olan Cecilia Kass’ın çevresinde örülüyor.

Filmde Elisabeth Moss, Storm Reid, Oliver Jackson-Cohen ve Aldis Hodge gibi oyuncular var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AB, iki Türk yetkiliyi yaptırım listesine aldı
Sonraki Haber
Nedeni İdlib saldırısı: Tatavla Karnavalı ertelendi