Ana SayfaGüncelTemelli’den ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı

Temelli’den ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Partisinin Cizre kongresinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Bu ülkeye demokrasi, barış gelsin diyerek herkesle yan yana mücadeleyi yükselteceğiz” diyerek ‘Demokrasi İttifakı’nın büyütülmesi çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü, 3’üncü Olağan Kongresi’ni parti binasında gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye halklarının 2013-2015 yılları arasında bir başka ülkenin var olabileceği umuduna eriştiğini dile getirdi.

“2013 Newrozu’nda okunan mektup önemli bir çağrıydı. O mektubu yazan çözümün adresiydi. Öcalan’a uygulanan tecrit bu ülkenin önüne örülen duvardır. Esas duvar çözümün önüne konulan duvardır, tecrit duvarıdır. Bu ülkenin eşit yurttaşlar olarak bir arada olmasına karşı çözümün engellenmesidir. Bu nedenle tecridi, tecrit hukukunu kabul etmiyoruz.”

“Tecrit sistemi bitmeden anayasal bir devlet oluşturmanın imkansız olduğunu” ifade eden Temelli, “Nerede bir tecrit varsa, buna karşı mücadeleyi büyütmeliyiz. Sadece Cizre, Botan değil, İstanbul, Ankara nerede bir adaletsizlik varsa, bilin ki orada mutlak tecrit vardır” diye konuştu.

“Herkes demokrasi mücadelesinde birleşmeli”

Temelli, “HDP’nin kentimizi de kendimizi de biz yöneltmeliyiz dediğini” hatırlatarak, “Bu ülkenin geleceği demokrasidedir. Vesayeti ortadan kaldıran çoğulcu, laik bir cumhuriyet için yerel demokrasi ile güçlendirilen sistemi hayata geçirmeliyiz” dedi

Kürt sorunu çözülmeden ne Türkiye’ye ne de Ortadoğu’ya demokrasi gelmeyeceğini belirten Temelli, “Alevisi, Sünnisi, Türk’ü, Kürt’ü herkes demokrasi mücadelesinde birleşmelidir. Toplumsal barış bir arada yaşamanın çözümüdür” ifadelerini kullandı.

“Kimseyi dışlamadan ittifaka herkesi davet etmeliyiz”

“Bu ülkeye demokrasi, barış gelsin diyerek herkesle yan yana mücadeleyi yükselteceğiz” diyen Temelli, Kürt halkının yalnız olmadığını söyleyerek Demokrasi İttifakı’nın büyütülmesi gerektiğini kaydetti.

“Üçüncü yol üzerindeki kararlı duruşumuzu sergileyeceğiz. 23 Şubat’ta büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Biz bir demokrasi ittifakı çağrısı yaptık. Konferansımızda da bunu karar altına aldık. Herkesi emekçi, çiftçi, kadınları, gençleri herkesi bu ittifakta buluşmaya davet ettik.
“Bu ittifak sokak sokak, ev ev örgütlenmektir. Söz yetki kararın halkta olduğu bir iktidarı, hep birlikte hayata geçireceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Mutlaka erken seçim olacaktır. O seçime kadar üzerimize düşen sorumluluk gereği demokrasi ittifakını büyütmeliyiz. Kimseyi dışlamadan bu ittifaka herkesi davet etmeliyiz.”

Temelli’nin ardından yapılan seçimde ilçe eşbaşkanlığına Güler Tunç Yelbasan ve Üzeyir Kılınç seçildi.


Mezopotamya Ajansı‘ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Manisa'da art arda depremler
Sonraki Haber
Avustralya Açık'ın şampiyonu Djokovic oldu