Ana SayfaDünyaİtalya’da sadece bir günde 168 kişi ‘Corona’dan öldü

İtalya’da sadece bir günde 168 kişi ‘Corona’dan öldü

HABER MERKEZİ – İtalya’da Corona virüsü nedeniyle sadece bir günde 168 kişi yaşamını yitirdi. Böylece ülkedeki ölü sayısı 631’e yükselmiş oldu. Çin’den sonra salgınının en çok kişiyi öldürdüğü İtalya komple karantinada.

Yeni tip Corona virüsün başladığı Çin’den sonra salgınının en çok kişiyi öldürdüğü İtalya’da bir günde 168 kişi daha yaşamını yitirdi.

AFP’nin geçtiği habere göre, bu rakam İtalya’da bir günde virüsten kaynaklı yaşanan en yüksek ölümlü gün demek.

Son ölümlerle beraber İtalya’da virüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 631’e yükselmiş oldu. Ülkedeki vaka sayısı ise 10 binin üzerinde.

Ülkede hızla yayılan Corona virüsüyle mücadele amacıyla geçen hafta sonu İtalya’nın kuzey bölgeleri için alınan karantina tedbirleri tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletilmişti.

Başbakan Giuseppe Conte, dün akşam yaptığı açıklamada, tüm ülkeyi ilgilendiren yeni ve daha sıkı tedbirler alındığını duyurmuştu.

Tüm ülkede seyahatlere ve toplu buluşmalara kısıtlamalar getiren kararname halihazırda yürürlükte.

Buna göre, tüm ülke genelinde iş ya da sağlık gibi gerekçelerle zorunlu olmayan seyahatlere izin yok. Okullar en az 3 Nisan’a kadar kapalı. Kamuya açık alanlarda toplanma yasağı var. Tüm spor etkinlikleri ve müsabakaları duruldu. Yani İtalya topyekun karantina altında.

BBC Türkçe’nin İtalya muhabiri Övgü Pınar kentteki yaşamı, “Etrafımızda bir metre yarı çapında görünmez bir kafes varmış gibi hareket ediyoruz” sözleriyle özetliyor ve şöyle söylüyor:

“3 Nisan’a kadar sürmesi planlanan koronavirüs tedbirlerinden, sosyal yaşam için belki de en zorlarından biri olan bu 1 metre kuralı şimdiden benimsenmiş görünüyor. Haftalarca birbirlerine en az 1 metre mesafeden bakmanın, İtalyanlar üzerinde nasıl bir psikolojik-toplumsal etki yapacağını ise zaman gösterecek.”

Corona virüsü: Dünya genelinde ölü sayısı 4 bini aştı

Sağlık Bakanı: Corona virüsünün şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık Bakanı: Corona virüsünün şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek
Sonraki Haber
Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi, üç işçi yaşamını yitirdi