Ana SayfaGüncelİmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiası: Ne oluyor, kim ne diyor?

İmamoğlu’na ‘suikast girişimi’ iddiası: Ne oluyor, kim ne diyor?

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD tarafından ‘suikast hazırlığı yapıldığı’, bu nedenle İmamoğlu’nun koruma polislerine, “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildiği ileri sürüldü. İddiaya göre, suikast girişiminde bulunmak için görevlendirilen IŞİD’liler de ‘son anda’ yakalandı. Söz konusu iddia ile ilgili Emniyet’ten yapılan açıklamada “bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik IŞİD üyelerince ‘suikast hazırlığı yapıldığı’ iddia edildi.

Oda TV’nin haberine göre, 23 Kasım’da Ekrem İmamoğlu’nun koruma polislerine, “Artık daha dikkatli ve duyarlı olun” denildiği belirtildi.

Haberde “İçişleri Bakanlığı ve Valilikle koordine olunarak güvenlik çemberi yeniden ele alındı, tüm güvenlik kurumları uyarıldı. İstanbul Valiliği emriyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısı artırıldı” ifadelerine yer verildi.

Yine OdaTV’nin iddiasına göre, İmamoğlu’na suikast hazırlığında olan IŞİD”liler ‘son anda’ yakalandı.

Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap da, canlı yayında ‘İmamoğlu’na suikast alarmı verildiğini ve İmamoğlu’nun koruma çemberinin genişletildiğini’ ifade etti.

“İmamoğlu ve ekibi kamuoyuna aktarmak istemediler”

Yine Halk TV’den gazeteci Ayşenur Arslan, “Türkiye’nin gündemi çok yoğun olduğu için İmamoğlu ve ekibi kamuoyuna aktarmak istemediler” dedi.

İmamoğlu ve ekibi şu an bir toplantı halinde. Bu bilginin yayılması toplantıya bomba gibi düştü çünkü onlar bunu biliyordu. Türkiye’nin gündemi çok yoğun olduğu için İmamoğlu ve ekibi kamuoyuna aktarmak istemediler. Çünkü kaos ortamı oluşturmak isteniyor suçlaması yapılabilirdi. Bu nedenle İmamoğlu ve ekibi, bu durumun İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulmasını beklediler.

Ongun: Eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaşıldı

Söz konusu iddia ile ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı bilgisinin kendilerine verildiğini, ancak bir eylemcinin yakalandığı bilgisinin olmadığını açıkladı.

Emniyet: Suikast girişimi yok

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise İmamoğlu’na yönelik iddia edildiği üzere bir suikast girişimi ya da bir suikastçının yakalanması söz konusu olmadığı belirtildi.

“Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır.

Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Stephanie Frappart, Şampiyonlar Ligi’nde maç yöneten ilk kadın hakem olacak
Sonraki Haber
Nedeni 'Corona': Dünyada 500'e yakın gazeteci hayatını kaybetti