Ana SayfaGüncel“’Her şey düzeldi’ algısı yeni patlamalara neden olabilir”

“’Her şey düzeldi’ algısı yeni patlamalara neden olabilir”

HABER MERKEZİ – İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, Covid-19 salgınının devam etmesine rağmen hükümetin aldığı “normalleşme” kararının kaygı verici olduğunu belirterek, insanlarda yaratılan “her şey düzeldi” algısının yeni patlamalara neden olabileceğini söyledi.

Türkiye’de Covid-19 salgını sürerken, 1 Haziran itibariyle adına “kontrollü normale geçiş süreci” denilen yeniden açılma dönemi başladı.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, salgının sürmesine rağmen alınan “normalleşme” kararlarının kaygı verici olduğu görüşünde.

Çamlı, “Sayılarda belki bir miktar düşme olabilir, bunun için ‘her şey normalleşti’ diyemeyiz. Hala hastanelere başvurular var. Son birkaç gündür de başvuru sayısının artışı yönünde duyumlarımız var ve hala yoğun bakımda yatanlar, vefat edenler var. Dolayısıyla ‘birinci evre bitti’ gibi bir şey yok” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Sevda Aydın’a konuşan Çamlı, kademeli olarak adım atılması gerekirken tedbirlerin birden kaldırılmasının iki hafta sonra tekrar yeni bir patlama yaşanmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Çamlı, bunu yaşayan ülkelerin var olduğunu da hatırlattı.

‘Normalleşme’ kararlarının kademesiz bir şekilde alınmasından kaygı duyduklarını yineleyen İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri, toplu taşımalardaki kotanın kaldırıldığını, sokağa bakıldığında çoğu yurttaşın maskesiz olduğunu, sosyal mesafenin korunmadığını dile getirdi.

‘Her şey düzelmiş’ algısının var olduğunu ve bunun da tehlikeli olduğunu ifade eden Çamlı, “10-15 gün sonra umarım çok kötü bir sonuçla karşılaşmayız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Filmmor Kadın Filmleri Festivali başlıyor, hangi filmler gösterilecek?
Sonraki Haber
Diyarbakır'da ev baskınları: Beş gözaltı