Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadıköy’de ‘Kadın Yaşam Evi’ açıldı

Kadıköy’de ‘Kadın Yaşam Evi’ açıldı

HABER MERKEZİ – Kadıköy Belediyesi tarafından kurulan ‘Kadın Yaşam Evi’ açıldı. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan proje ile şiddete maruz bırakılan kadınlar 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocukları ile birlikte kalabilecek.

‘Şiddete Maruz Bırakılan Kadınlar Oğullarından Ayrılmasınlar Diye’ sloganıyla başlatılan ‘Kadın Yaşam Evi’ projesi Kadıköy Belediyesi Khalkedon Fenerbahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Mevzuata göre sığınma evine giden kadınlar, oğlu 12 yaşından büyükse yanında götüremiyor, çocuğunu kurum bakımına bırakmak zorunda kalıyor” dedi ve ekledi:

Bir cesaret atıldığı yeni hayatına çocuğu olmadan devam etmek durumunda kalıyor. Biz, hem anne hem de çocuk açısından yaralayıcı bu durumu telafi etmek istedik. Kentsel dönüşüm nedeniyle tapusu Belediyeye geçen 6 daireyi pilot çalışma olarak yaşam evine dönüştürmeye karar verdik.

Bu evler kadınlar yeni bir hayata başlayıncaya, kendilerini hazır hissedinceye kadar, belli bir süre kadın ve çocuğa tahsis edilecek. Kadın Konukevleri yönetmeliğinde, kadın ve çocuğun yüksek yararına olacak yaşam evleri için yasada inisiyatife bırakılan bir sorumluluğu ilk kez üstlenerek adım atıyoruz.

Odabaşı ayrıca, Türkiye’nin ünlü şef ve aşçıları ile ‘Anadolu Mutfağı’na yönelik mutfak eğitimlerinin, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı(KEDV) ile yaşlı bakım hizmetleri eğitimlerinin yürütüleceğini de söyledi.

‘Kadın Yaşam Evi’

Diğer kurumlara emsal teşkil etmesi amaçlanan proje ile kentsel dönüşüm nedeniyle tapusu belediyeye geçen altı daire pilot çalışma olarak yaşam evine dönüştürüldü.

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan proje ile şiddete maruz bırakılan kadınlar 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocukları ile birlikte kalabilecek.

Kadın ve çocuğuna tahsis edilen ve fatura giderleri ile ev eşyalarının belediye tarafından karşılanan evde, kadınlar yeni bir yaşam kurana kadar, çocuklarından ayrılmak zorunda kalmadan geçici olarak konaklayacak.

Bu evlerde konaklayacak kadın ve beraberindeki çocukların kabulü, Kadın Konukevleri yönetmeliğinde olduğu gibi Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nce  (ŞÖNİM) uygun görülen ve yönlendirilen kadınlar olacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş’tan 9 maddelik ittifak modeli önerisi
Sonraki Haber
İki ilde iş cinayeti: İki işçi hayatını kaybetti