Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırıya uğrayan akademisyen kadın görevden uzaklaştırıldı

Cinsel saldırıya uğrayan akademisyen kadın görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Konya Selçuk Üniversitesi’nde akademisyen olan bir kadın, aynı okuldaki erkek meslektaşı tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını söyledi. Kadın, erkek hakkında ‘tehdit, şantaj ve tecavüz’ suçlamasıyla şikayette bulundu. Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kadın ve saldırı faili erkek görevden uzaklaştırıldı.

Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesi’nde akademisyen olan bir kadın, aynı üniversitede görev yapan Prof. Dr. H.S.Ç. isimli erkek hakkında, ‘tehdit, şantaj ve tecavüz’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

44 yaşındaki kadın, Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, H.S.Ç. ile bir süre ilişkileri olduğunu söyledi.

Kadın, ayrılmak istediği H.S.Ç. tarafından tehdit edildiğini, erkeğin kendisini, şantaj yaparak cinsel saldırıya maruz bıraktığını ifade etti.

2016 yılından 2018’e kadar üç kez cinsel saldırıya maruz bırakıldığını kaydeden kadın, “Son olarak 2020 yılının Şubat ayında arayıp mesaj atmıştır. Bu zamana kadar korktuğum ve utandığım için polise gidemedim” dedi.

Bunun üzerine savcılığa giderek ifade veren H.S.Ç. ise suçlamaları reddederek, kendisinin kadından şikayetçi olduğunu söyledi.

Rektörlük: İki akademisyen görevden uzaklaştırıldı

Savcılığın yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de iki öğretim üyesi hakkında idari soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında iki akademisyen de görevden uzaklaştırıldı. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, bu kararın soruşturmanın ‘selameti’ açısından alındığı ifade edildi.

“Basın organları ile sosyal medyada çıkan, Selçuk Üniversitesi’nin ve toplumumuzun etiğiyle uyuşmayan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması gerekli görülmüştür. Üniversitemizde görevli iki öğretim üyesi arasında yaşandığı iddia edilen olay, savcılığa intikal etmiş olup Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da ivedi bir şekilde konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda, idari soruşturmanın selameti açısından, bahsi geçen iki öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış olup konunun hukuki süreci devam etmektedir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Belarus: Kolesnikova Ukrayna sınırında gözaltına alındı
Sonraki Haber
Sakarya'da Kürt işçilere saldırı: 'Vali soruşturmayı etkiliyor'