Ana SayfaGüncelİYİ Parti’de çatlak büyüyor: Özdağ hakkında suç duyurusu

İYİ Parti’de çatlak büyüyor: Özdağ hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisi için ‘FETÖ’cü imasında bulunan İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Özdağ’ın partiden ihracı için de parti teşkilatları harekete geçti.

İYİ Parti içinde bir süredir devam eden tartışmalar yargıya taşındı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisine yönelik “FETÖ’cü” iddiasında bulunan partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kavuncu, ilçe başkanları ve parti üyeleriyle birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Adliyeye geçmeden önce açıklamada bulunan Kavuncu, “Benim çocukluğumdan beri yaşadığım hayat gün gibi ortadadır. Dolayısıyla bizimle alakalı en ufak bir tereddüdünüz ve şüpheniz olmasın” dedi.

‘En iğrenç davranışlardan biri’

Konuşmasında Özdağ’a sert sözlerle yüklenen Kavuncu, şöyle devam etti:

Siyasi kariyerinde umduğunu bulamayan şüphelinin, kendince gündeme gelmek ve buradan siyasi bir rant elde edebilme saikiyle son yılların en iğrenç, en aşağılık davranış biçimlerinden biri olan önüne geleni FETÖ’cü ilan etme kervanına katılacak kadar alçalmış olması şüpheli açısından en hafif tabirle çok hazin bir durumdur. Bu kapsamda, şüphelinin her şeyden önce kamu vicdanı nezdinde çoktan mahkûm edildiğini görmekten memnuniyet duymaktayım. Ancak bu yeterli değildir; şüphelinin yoğun kast içerisinde işlediği bu suçun hesabını Türk yargısı önünde de vermesi gerekmektedir.

İhracı için harekete geçtiler

Özdağ’ın partiden ihracının istenmesine yönelik parti tüzüğünün gerekli maddeleri uyarınca dilekçelerini hazırladıklarını belirten Kavuncu, “İstanbul’daki tüm ilçe başkanları ve Türkiye’deki bütün ilçe başkanları il başkanlarımızla gece aynı şekilde tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca genel merkezimize ihraç istemiyle başvurularını yapacaklar” dedi.

‘Enver Altaylı’nın yeğeni’ demişti

Ümit Özdağ, Kavuncu’nun, ‘FETÖ’cüleri yurtdışına kaçırmakla suçlanan eski MİT mensubu tutuklu Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu, Kavuncu’nun ‘FETÖ’ ile iltisaklı olduğu belirtilen Kazakistan Türk İş Adamları Derneği’nin bir dönem başkan yardımcılığını da yaptığını açıklayarak ‘FETÖ’cü imasında bulunmuştu.

Tartışmaları uzaktan izleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise dün yaptığı açıklamada, yaşananların partilerine dönük bir operasyon olduğu imasında bulunmuş ve bu saldırıyı beklediklerini söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evli olduğu Fatma'yı öldüren Beytullah Güraslan'a ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
Aksaray'da bir erkek boşanma aşamasında olduğu kadını yaralayıp kaçtı