Ana SayfaGüncel‘Kobani’ soruşturmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama

‘Kobani’ soruşturmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, ‘Kobani eylemleri’ soruşturması kapsamında yedi HDP milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılındaki 6-8 Ekim Kobani eylemleri ile ilgili Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) dönük soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ankara merkezli yedi ilde düzenlenen ev baskınlarında, dönemin HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi gözaltına alındı.

Başsavcılığın açıklamasında, soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, bunlardan 20’sinin gözaltına alındığı, 61’inin ise yurt dışında bulunduğu kaydedildi.

Yurt dışında bulunan kişiler hakkında ‘tutuklamaya yönelik yakalama emri’ çıkarılması talebinde bulunulacağı ifade edilen açıklamada, “Yurt içinde olduğu anlaşılan bir şüphelinin de yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu tarihte HDP MYK üyesi olan ve halen Halkların Demokratik Partisi milletvekilli yedi isim hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleneceği bildirildi.

2014 yılında HDP MYK’sinde yer alan ve halen partide milletvekili olan isimler şöyle: Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Sezai Temelli ve Pervin Buldan.

Öte yandan açıklamada, “Ayrıca olay tarihinde HDP MYK üyesi olup da halen başka suçlardan tutuklu / hükümlü olarak kapalı ceza infaz kurumunda bulunan (4) şüpheli hakkında da soruşturma işlemlerine devam edilmektedir” ifadesi kullanıldı.


HDP’ye dönük ‘Kobani’ operasyonu

Sancar: Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar

Ayhan Bilgen’e ikinci ‘Kobani’ gözaltısı: AYM ‘ihlal var’ demişti

HDP’ye dönük operasyona siyasilerden tepkiler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da Halkevleri Genel Başkanı dahil altı kişiye gözaltı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Sancar'a dayanışma mesajı