Ana SayfaToplumsal CinsiyetAleyna Çakır’ın öldüğü gece evin yakınındaki araca binen kişi Ümitcan Uygun

Aleyna Çakır’ın öldüğü gece evin yakınındaki araca binen kişi Ümitcan Uygun

HABER MERKEZİ – Haziran ayında evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’a daha önce şiddet uygulayan ve şüpheli konumda bulunan Ümitcan Uygun’un, Aleyna’nın öldüğü gece evin yakınındaki araca binen kişi olduğu netleşti. Ayrıca olay yeri inceleme raporunda Aleyna’nın bacaklarında morluklar tespit edildi.

Ankara’da 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun hakkında tüm şüphelere rağmen hala bir işlem yapılmazken, soruşturmaya ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Yeniden ifadesi alınan Aleyna’nın anne ve babası Hatun ile Mehmet Esen, baş şüpheli Uygun ve çevresinin suçlu olduğuna dikkat çekti.

Aleyna’nın ölümü sonrası polisin tuttuğu ilk tutanakta, apartmanın önünde iki kişi, ikinci tutanakta ise tek kişi olduğu belirtilmişti.

Kadının ailesi, çelişkinin giderilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Başsavcılığın yaptığı inceleme sonrası hazırlanan raporda, iki rapor arasındaki çelişkinin teknik imkanlar, kamera açısı ve gece olması nedeniyle ortaya çıkmış olabileceği öne sürüldü.

Savcılık, kameranın uzakta olması, araçtan inen kişi ya da kişilerin karanlıkta kalmaları sebebiyle polis merkezinde görüntüyü izleyerek tutanak tutan görevlilerin yanılmış olabileceğini savundu.

HTS kayıtlarına göre, Uygun’un araçtan inerek, park halindeki kendi aracına binip uzaklaştığı yönündeki tespitin dosya içindeki ifadeler ve baz kayıtlarıyla uyumlu olduğu açıklandı.

Böylece Aleyna’nın yaşamını yitirdiği gece evin yakınındaki otomobile binen kişinin Ümitcan Uygun olduğu netleşmiş oldu.

Olay yeri inceleme raporuna göre, Aleyna’nın bacaklarında morluklara rastlandı.

Ayrıca kadının evinde biri kırık iki alkol şişesi bulunduğu da raporda yer aldı.

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü

Aleyna Çakır

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun arkadaşı E.Ö. tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

30 Haziran’da ise olayın intihar olmayabileceğine dair verilerin yer aldığı otopsi raporu çıkmıştı. Ailesi, Aleyna Çakır’ın otopsi sonucuna dayanarak ve daha önce kızlarına şiddet uyguladığını vurgulayarak Ümitcan Uygun’u cinayetten sorumlu tutuyor.

Adli Tıp raporunda Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular bulunmuştu. Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de tespit edilmişti.

Aleyna’nın cinsel saldırıya maruz bırakılıp bırakılmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılmasına karar verilmişti.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekipleri değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söylemişti: “Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.”

Öte yandan tüm bunlar olurken Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül’de dağlık alandaki bir ormanda silahla başından vurulmuş halde bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ağırdır: AKP'nin oyu yüzde 25'e kadar geriledi
Sonraki Haber
Kadir Şeker'e 12 buçuk yıl hapis cezası