Ana SayfaToplumsal CinsiyetGamze Esgicioğlu’nu öldüren Hasan Bölüm hakkında müebbet hapis istemi

Gamze Esgicioğlu’nu öldüren Hasan Bölüm hakkında müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Isparta’da Gamze Esgicioğlu’nu öldüren Hasan Bölüm ve komşu M.K. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Bölüm hakkında müebbet hapis cezası, M.K. hakkında da delilleri gizlemekten 5 yıla kadar hapisle yargılanması istendi.

Isparta’da yaşayan 23 yaşındaki Gamze Esgicioğlu, 13 Ekim2de kaldığı apart dairede sevgilisi olduğu belirtilen Hasan Bölüm tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Polis ekipleri, bu sırada evde olan Bölüm’ün de aralarında bulunduğu dört erkeği gözaltına almıştı.

Bölüm tutuklanmış, diğer üç kişi ise serbest bırakılmıştı.

Hasan Bölüm hakkında hazırlanan iddianame Isparta 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Bölüm’ün, Gamze’nin göğüs üst bölgesinden bir kez bıçakla yaraladığı ifade edildi.

DHA’nın haberine göre Bölüm’ün karşı apartın kapısını çalarak M.K.’yi uyandırdığı, Gamze ile tartıştıklarını, kadının kanlar içinde olduğunu söylediği aktarıldı.

Bölüm’ün M.K. ile Gamze’nin yanına gittiği, burada M.K.’nin havlu ile kadının yaralı olan bölgesine tampon yaptığı, bu sırada bilinci açık olan Gamze’nin ise “Hastaneye gidelim” dediği belirtildi.

İddianamenin devamında, Bölüm’ün tekrar M.K.’nin yaşadığı daireye geçtiği, burada geldikleri aracın anahtarını aldığı, M.K.’nin ambulans çağırmasını istediği, Bölüm’ün ise “Ne söyleyeceğiz?” diyerek 112’yi aramadığı kaydedildi.

Gamze’nin su istemesi üzerine M.K.’nin kendisine su verdiği, nefes alamadığını söylemesi üzerine de pencerenin yanına yaklaştırdığı kaydedilen iddianamede, M.K.’nin Bölüm’e tekrar 112’yi aramasını söylediğini, Bölüm’ün “Ne diyeceğim” demesi üzerine M.K.’nin “Ne söylersen söyle, 112’yi ara” dediği aktarıldı.

Bunun üzerine Bölüm’ün 112’yi arayarak Gamze’nin intihar ettiğini söylediği belirtildi.

Bu görüşme sırasında Bölüm ile M.K.’nin, Gamze’nin taytını çıkarıp, eşofman giydirdiği, kanlı taytın ise M.K.’nin kaldığı dairedeki çamaşır makinesine konulduğu da iddianamede yer aldı. Bu sırada Hasan Bölüm’ün evdeki kan izlerini de silerek yok etmeye çalıştığı aktarıldı.

Gamze’nin bıçaklanması ile sağlık ekiplerinin aranması arasında 30 ila 45 dakika geçtiği de belirtildi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin Gamze’nin yaşamını yitirdiğini belirlediği kaydedildi. İddianamede tutuklu sanık Bölüm’ün ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, M.K.’nin ise ‘suç delillerini gizlemeye çalışmak’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi.

Cinayetle ilgili daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan H.Y. ve İ.O.B. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci kadın ve LGBTİ+'lar: Eril dile karşı mücadeleden vazgeçmiyoruz
Sonraki Haber
25 Kasım öncesi Mardin'de eylem ve etkinlik yasağı