Ana SayfaGüncel‘Rahip Aho’ya Özgürlük’ kampanyası

‘Rahip Aho’ya Özgürlük’ kampanyası

HABER MERKEZİ – Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen’e iki yıl bir ay hapis cezası verilmesi üzerine Avrupa’daki Süryani kurumları ve siyasetçiler, hakkındaki suçlamaların düşürülmesi amacıyla ‘Rahip Aho’ya Özgürlük’ başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 10 Ocak 2020 tarihinde tutuklanan, 14 Ocak’ta tahliye edilen ve 16 Ocak’ta ise hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla iddianame hazırlanan Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen, yargılandığı davada iki yıl bir ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı.

Avrupa’daki Süryani kurumları ve siyasetçiler ‘Rahip Aho’ya Özgürlük‘ başlıklı bir imza kampanyası başlattı

Gazete Sabro’nun haberine göre, kampanyada “Sadece değerlerine göre hareket eden, isteyenlere ekmek ve su veren Rahip Aho hakkındaki tüm suçlamaların Türk hükümeti tarafından serbest bırakılması ve düşürülmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen, 9 Ocak 2020’de Mor Yakup Manastırı’na yapılan baskın sonrasında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Kamuoyunun gösterdiği tepkilerin ardından 14 Ocak 2020’de tahliye edilen Rahip Bileçen hakkında adli kontrol uygulamasına karar verilerek karakola imza vermesi zorunluluğu getirilmişti.

Ardından Rahip Bileçen hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla iddianame hazırlandı.

7 Nisan 2021’de Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Rahip Bileçen “örgüte yardım”dan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı.


Kampanyaya BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Erdoğan yeni Covid-19 kısıtlamalarını açıkladı
Sonraki Haber
Muğla’da 5.1 büyüklüğünde deprem