Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyrıldığı kadının arabasını yakıp, ölümle tehdit eden erkek tahliye edildi

Ayrıldığı kadının arabasını yakıp, ölümle tehdit eden erkek tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Antalya Kepez’de ayrıldığı kadının aracını yaktığı için tutuklanan ancak ilk duruşmada tahliye edilen erkeğin polislere, kadını kast ederek, “Ölümü temiz olmayacak. Yazık etti kendine” dediği tutanaklarda ortaya çıktı.

Antalya’nın Kepez ilçesinde geçtiğimiz ay A.H.Y. isimli erkek, ayrıldığını kadının arabasını ateşe verdi.

Erkek ve arabayı beraber yaktığı arkadaşı O.T., kadının şikayeti üzerine gözaltına alınıp, tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında ‘nitelikli kasten mala zarar verme’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan A.H.Y ile O.T.’nn yargılanmasına önceki gün Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

A.H.Y. suçunu duruşmada itiraf ederken, O.T. aracı A.H.Y’nin baskısı ile yaktığını itiraf belirterek, “Ben eylemimden dolayı pişmanım. Zararı karşılamak istiyorum. Ben sanıktan korktuğum için aracı yaktım. Bana ‘milletvekiliyim’ dedi. Beni ailemle tehdit etti. Bu nedenle yapmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Kadın ise “Hakim Bey size yalvarıyorum, bu adamı bırakmayın. Bu adam içeriden çıkarsa beni öldürecek. Can güvenliğim yok” diyerek, erkeklerin serbest bırakılmamasını istedi.

Ancak mahkeme, bilirkişi raporunda 70 bin TL olarak belirlenen araçtaki zararın iki sanık tarafından eşit şekilde karşılanmasına karar vererek, A.H.Y ile O.T.’yi tahliye etti.

Kararın ardından DHA’ya konuşan kadının avukatı Mehmet Çalık, suçun iddianamede belirtildiği gibi mala zarar verme suçu olmadığını belirterek, “Olay bir eziyet suçu. Çevre güvenliğini tehlikeye atma suçu. Bu konuda savcılık iddianameye hiçbir şey yazmamıştır” dedi.

Müvekkilinin hayatının tehlikede olduğunu vurgulayan Çalık şunları söyledi:

Bu kişi hakkında müvekkilimin şikayetine dayalı birçok dosya var. Savcılık sadece mala zarar vermeden dava açıyor. Biz bu iddianameye itiraz ettik. Savcılığın görevi aile koruma kanununu uygulamaktır. Ama bunu uygulamıyor.

Tam tersi bizim verdiğimiz dilekçeleri görmezlikten geliyor. Ayrıca bu duruşmada sanığın tahliye edilmemesi için şöyle bir şey söyledim, ‘Eğer bu şahıs serbest bırakılırsa, bir ay sonra müvekkilimin öldürüldüğüne dair dosya aynı mahkemeye gelecek’. Müvekkilimi kanun, mahkeme korumazsa kim koruyacak? Bunu Türk milletine kamuoyu önünde soruyorum.

Avukat Çalık, kadının park halindeki otomobilini ateşe vererek yakan A.H.Y.’nin, olayın ardından polislere, kadını kast ederek söylediği, “Ölümü temiz olmayacak. Yazık etti kendine” sözlerinin tutanak altına alındığını da aktardı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran gazeteci Ruhullah Zam’ı idam etti
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.