Ana SayfaPolitikaErdoğan yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı

Erdoğan yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı

HABER MERKEZİ – Kadına yönelik şiddete ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnancımız ve kültürümüzle ilgisi olmayan birtakım yanlış uygulamaları ve adetleri, aile kurumunu yıkmak için kullanmaya kalkanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz” dedi. Yine İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alan Erdoğan, “Kimi yanlışları düzeltirken kimi yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı”nda konuştu.

İktidara geldikleri günden bu yana kadınların lehine çalışmalar yaptıklarını iddia eden Erdoğan, cinsel saldırı suçundan tutuklandıktan sonra partisinden ihraç edilen Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz nezdinde CHP’yi eleştirdi.

CHP’de tecavüzcülere sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz. Belediye başkanlarının, belediye başkan yardımcılarının aşağılık kabahatlerini örtmek için 40 takla atan bunlar değil mi? Senin tecavüzcün kötü benimki iyi, senin tacizcin kötü benimki iyi, senin ahlâksızın kötü benimki iyi kadar iğrenç bir anlayış yoktur.

Kadına yönelik şiddeti ‘aile’ kavramı içinde değerlendiren Erdoğan, “İnancımız ve kültürümüzle ilgisi olmayan birtakım yanlış uygulamaları ve adetleri, aile kurumunu yıkmak için kullanmaya kalkanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz” dedi.

Daha önce tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden gündeme getiren Erdoğan, “İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere bu çerçevede zaman zaman yaşanan tartışmaların işin özünden ziyade hala süren yanlış uygulamalarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kimi yanlışları düzeltirken kimi yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Engelliler Meclis önünden seslendi: 5 talep için yasal düzenleme istiyoruz
Sonraki Haber
62 yeni fezleke Meclis’e sunuldu: 50'si HDP'li vekiller hakkında