Ana SayfaEkolojiAkkuyu Nükleer Santrali’nde ‘planlı patlama’: Evler ve seralar zarar gördü

Akkuyu Nükleer Santrali’nde ‘planlı patlama’: Evler ve seralar zarar gördü

HABER MERKEZİ – Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaat çalışmaları sırasında gerçekleştirilen ‘planlı patlatma’ sonucunda bölgedeki bazı ev ve seralarda hasar oluştuğunu duyurdu.

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali bölgesinde patlama meydana geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, patlamanın planlı olarak yapıldığı, evlerde meydana gelen zararların ise karşılanacağı belirtildi.

İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir.

Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

CHP’li vekil patlamayı duyurmuştu

Söz konusu valiliğin açıklamasından önce CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter üzerinden santral inşaatında patlama meydana geldiğini duyurmuştu.




Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 96 milyonu aştı
Sonraki Haber
Çevrimiçi ve ücretsiz: İstanbul Modern Sinema’dan 'Gelecek Kısa' seçkisi