Ana SayfaGüncelMersin’de Kürt aileye ırkçı saldırı

Mersin’de Kürt aileye ırkçı saldırı

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi’nden seyahat için Türkiye’ye gelen Kürt bir aile, Mersin’de ırkçı saldırının hedefi oldu. Saldırıda aileden iki kişi yaralandı. Irkçı saldırıya ilişkin üç kişi gözaltına alındı.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’den seyahat için Türkiye’ye gelen Kürt bir aile, dün Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Gözsüzce mahallesi Sırtlan mevkiinde ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Saldırıda yaralanan iki kişiden biri olan Muştaq Mahmud Kerim, Anamur Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Irkçı saldırının ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların kullandığı araç görülürken, saldırının hedefi olan Kürt ailenin feryatları da duyuluyor.

Rudaw’a konuşan saldırının tanığı Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16:00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” dedi.

Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın gerçekte öyle olmadığını gördüğünü ifade etti.

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım” diyen Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye konuştu.

Öte yandan Rudaw’ın haberinde, saldırının tanığı Cihan Kutluk’un jandarma karakolunda verdiği ifadede yer aldı.

Üç kişi gözaltına alındı

Jandarmanın saldırıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

DHA, M.F.O, M.B.S. ve S.O. isimli saldırganların ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘mala zarar verme’ ve ‘halkı kin ve nefrete teşvik etmek’ suçlarından gözaltına alındığını yazdı.




Önceki Haber
İstanbul ve Batman'da polis-bekçi şiddeti
Sonraki Haber
Céline Sciamma’nın yeni filmi: 'Petite maman'