Ana SayfaGüncelHDP: Bahçeli’nin gazetecilere yönelik tehditleri linçlere dönüşmekte

HDP: Bahçeli’nin gazetecilere yönelik tehditleri linçlere dönüşmekte

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol’un hedef gösterilmesine tepki gösteren HDP, “Bahçeli’nin ve MHP’li yöneticilerin açıktan yaptığı tehdit ve hedef göstermeler sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilere dönük toplu linçlere dönüşmektedir” açıklamasında bulundu.

HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol’u hedef göstermesine tepki gösterdi.

“Bahçeli’nin gazeteci ve siyasetçilere yönelik tehditleri linçlere dönüşmektedir” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhur ittifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol’u açıkça tehdit etmiş ve hedef göstermiştir. Özellikle son dönemlerde Türkiye’de basın özgürlüğü üzerindeki baskı ve saldırılar korkunç boyutlara varmıştır.

Basın emekçileri gözaltı, tutuklama ve işsiz bırakılma gibi tehditlerle yüz yüze bırakılmıştır. Yurttaşların en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğü bu sayede tamamıyla ortadan kaldırılmak istenmektedir.

Devlet Bahçeli’nin ve MHP’li yöneticilerin açıktan yaptığı tehdit ve hedef göstermeler sokak ortasında gazeteci ve siyasetçilere dönük toplu linçlere dönüşmektedir. MHP Genel Başkanı yaptığı bu son açıklamasıyla açıkça suç işlemiştir. İnsanların can güvenliğinin ciddi anlamda risk altında olduğu Türkiye’de bu tarz açıklamalar sonuçları çok daha ağır toplumsal felaketlere davetiye çıkarmaktadır.

Faşizm, tarihi boyunca hakikati karartmak için bütün söylemini yalan ve çarpıtma üzerine kurmuştur. Bu zihniyetin öncelikle aydınları ve basın özgürlüğünü hedef alması tesadüf değildir. Basın özgürlüğünü tehdit eden bu utanç verici açıklamaları kabul etmiyor ve açıklamanın sahibini en sert biçimde kınıyoruz.

Bahçeli ne demişti?

MHP lideri Bahçeli, Twitter üzerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ve Karar gazetesinden Taha Akyol, Yıldıray Oğur ve Elif Çakır’ı hedef göstermişti.

Bahçeli, Davutoğlu’nun, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın Ankara’da 15 Ocak’ta düzenlenen silahlı ve sopalı saldırıya uğramasıyla ilgili AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinden saldırıyı kınayan bir açıklama beklediklerini söylemesine “Milliyetçi-ülkücü harekete ağır itham ve isnatların yaygınlaşması hem düşündürücüdür hem de düşüklüğün teyididir” sözleriyle yanıt vermişti.

Bahçeli, Karar gazetesi yazarları ile ilgili ise şu ifadeleri kullanmıştı:

Karar Gazetesi’nin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir.

Bilhassa Taha Akyol MHP’yi bilir, tavsiyem mezkur sipariş üzerine yazan isimlerle birlikte Serok Ahmet’e bizi acilen anlatmasıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moskova'ya dönen Rusyalı muhalif lider Navalni tutuklandı
Sonraki Haber
İstanbul Valiliği’nden buzlanma uyarısı