Ana SayfaGüncelBMG’nin eyleminde gözaltına alınan 61 kişi adliyeye sevk edildi

BMG’nin eyleminde gözaltına alınan 61 kişi adliyeye sevk edildi

HABER MERKEZİ – Birleşik Mücadele Güçleri’nin kuruluşunu deklare etmek amacıyla Kadıköy’de yaptığı açıklama öncesi gözaltına alınan 61 kişi, adliyeye sevk edildi.

Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) kuruluşunu deklare etmek amacıyla, 4 Şubat Perşembe günü İstanbul Kadıköy’de yapmak istediği açıklamayı engellemeye çalışan polisler, aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de olduğu 60’ı aşkın kişiyi gözaltına almıştı.

Ertesi sabah Kartal’daki İstanbul Adliyesi’ne çıkartılan Mezopotamya Ajansı muhabiri Rojin Altay, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

4 gündür gözaltında tutulan, aralarında Özgür Gelecek Gazetesi muhabiri Taylan Öztaş, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün de aralarında bulunduğu 61 kişi ise bu sabah saatlerinde Kartal’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

BMG’de yer alanlar

Birleşik Mücadele Güçleri; Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Mücadele Birliği Platformu, Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu ile Partizan yönetici ve temsilcilerinden oluşuyor.

  Müdahale ve gözaltılara rağmen Birleşik Mücadele Güçleri kuruluşunu ilan etti
  Soylu'dan darp edilip, gözaltına alınanlara ilişkin "Devlet burada" paylaşımı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeniden inşa et
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.