Ana SayfaGüncelMüdahale ve gözaltılara rağmen Birleşik Mücadele Güçleri kuruluşunu ilan etti

Müdahale ve gözaltılara rağmen Birleşik Mücadele Güçleri kuruluşunu ilan etti

HABER MERKEZİ – Birleşik Mücadele Güçleri’nin Kadıköy’deki eylemine müdahale eden polis çok sayıda kişiyi darp edip, gözaltına aldı. Müdahale ve gözaltılara rağmen Birleşik Mücadele Güçleri, kuruluşunu ilan etti.

Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) İstanbul Kadıköy’de kuruluşunu deklare edeceği açıklama öncesi polis müdahalesi gerçekleşti.

Abluka altına alınan Kadıköy’de birçok siyasi partinin de binasının önüne polis konuşlandırıldı.

Buradaki polis müdahalesi sonucu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk da var.

Polisin engellemesine rağmen yüzlerce kişi yürüyüşünü sürdürmeye devam etti.

Yürüyüşe sık sık müdahale eden polis, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren’i ve ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’yü gözaltına aldı.

HDP Milletvekili Nuran İmir’i de gözaltına almaya çalışan polis, vekiller Gülistan Kılıç Koçyiğit, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Dilşat Canbaz ve Musa Piroğlu’nu da darp etti.

Müdahale sırasında Mezopotamya Ajansı (MA)muhabiri Rojin Altay, Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş da gözaltına alındı.

MA, en az 49 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Gözaltına alınanların Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürüldükten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kuruluşunu ilan etti

Bu arada müdahale ve gözaltılara rağmen Birleşik Mücadele Güçleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu’nda yaptığı açıklamayla kuruluşunu ilan etti.

Kuruluş metninin Kürtçesini HDP’li Nuran İmir, Türkçesini ise Dilşat Canbaz Kaya okudu.

Kuruluş metinin Türkçesinde faşizmin çizdiği sınırlara hapsolmuş hiçbir anlayış ve önerinin “kurtuluş reçetesi” olamayacağı ifade edilerek, “Bu eşikte tarih, sol, sosyalist, devrimci, demokratik ve yurtsever güçleri göreve çağırıyor. Bu çağrıya ses verdiğimizi ve yan yana mücadeleyi büyüteceğimizi deklere ediyoruz” denildi.

“Türkiye ve Kürdistan işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri ve halkların uzun süredir ısrarlı bir eylem hattında yürüyor” denilen metinde, avukatlardan mühendislere, sağlık emekçilerinden akademisyenlere, yaşamın her alanında örgütlü öncü güçlerin her birinin kendi mecralarında çaba harcandığı ve direniş sergilendiği kaydedilerek şunlar belirtildi.

Bu parçalı mücadele gerçekliğinden toplumda biriken muazzam öfkenin güçlü bir toplam haline gelmesine geçilemiyor. Devrimci-demokratik mücadele potansiyelinin açığa çıkarak, birikmiş toplumsal öfkeyle buluşması sağlanamıyor. Bizler, Türkiye ve Kürdistan’daki tüm devrimci, sol, sosyalist, demokratik, yurtsever güçler olarak, tüm bu gelişmelerin önümüze koyduğu sorumluluğu omuzlamak zorundayız. Bu nedenle, tüm itiraz ve direnişleri ortak mücadele nehrinde buluşturmayı görev biliyoruz.

“Başta HDK ve HDP olmak üzere Türkiye’deki tüm devrimci demokratik güçlerle yan yana ve dayanışma içinde ortak mücadele zeminlerini güçlendirmeyi kararlılıkla ortaya koyuyoruz” denilen metinde, işçi sınıfı ve emekçiler başta olmak üzere kadınlar, gençler, LGBTİ+’lar, sanat emekçileri, ekolojistler ve tüm toplumsal direniş dinamikleriyle ortak dayanışma ve mücadele çağrısı yapıldı.

Metinde ayrıca “İşçilerin, işsizlerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürtlerin, Alevilerin ve tüm diğer ezilenlerin, mücadele meydanlarında bir araya gelmeleri gerektiğini belirtiyor, güçlerini birleşmeye, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

BMG’de yer alanlar

Birleşik Mücadele Güçleri; Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Mücadele Birliği Platformu (MBP), Alınteri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Partizan yönetici ve temsilcilerinden oluşuyor.




Önceki Haber
Elit İşcan'a cinsel saldırıda bulunan Efe Şenolsun'a ceza istemi
Sonraki Haber
Demirtaş’tan muhalefet liderlerine mektup